Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Aksu Koordinasyon Merkezi törenle açıldı. İlçedeki çocuklar ağız ve diş sağlığına yönelik tedavilerini merkezde ücretsiz yaptırabilecek.

    Kasım ayında hizmet vermeye başlayan Aksu Çocuk ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi 4 diş hekimi, 3 asistan ve 8 yardımcı personel olmak üzere 15 personelle hizmet veriyor. 5-14 yaş arası çocuklara hizmet veren merkezde, öğrenciler servis aracıyla okullardan alınarak merkeze getiriliyor. Öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Muayene sonrasında dişleri sağlıklı olan çocuklara çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Tedaviye ihtiyacı olan çocukların diş çekimi ve çürük dişi tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

    Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, şu bilgileri verdi: “İlkini Kepez’de kurduğumuz merkezin ikincisini Aksu’ya açıyoruz. Merkezde 4 sağlık ünitesi var. Bunlardan birisi engelli çocuklarımız için. Bunun dışında Aksulu vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde karşılamak amacıyla koordinasyon merkezi kurduk. Merkezle Aksululara, cenaze hizmetleri verilecek, sosyal hizmet yardımları yapılacak. Ayrıca ASAT’ın tahsil merkezi de bu çatı altında hizmet verecek.”

    Açılışa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP’li ilçe başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim