DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİFSEN) Kars İl Temsilcisi Seyit Uraçin, doğru ve güzel adımı kim atarsa atsın destekleyeceklerini, yanlış ve çirkin adımı kim atarsa atsın eleştireceklerini söyledi.

AKTİFSEN Kars il yönetimi, öğretmenevinde düzenlediği toplantıda, ilde faaliyet yürüten, yerel, ulusal basının yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan sendika temsilcisi Uraçin, 1 Mart 2012’de kurulan sendikalarının Türkiye geneli 28 bin 965 üyelerinin olduğunu ve 5 aydır faaliyette bulunduğu Kars’taki üye sayılarının ise 310’a ulaştığını belirtti.

Seyit Uraçin, bu çerçevede, AKTİFSEN’in misyon ve vizyonuna uygun olarak yapılacak yasal düzenlemelerin ve tüm idari işlemlerin eğitim çalışanlarının mesleki, sosyal, ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik olması için stratejik çalışmalar yapacaklarını, idareye önerilerde bulunacaklarını ve olumsuz gelişen durumlarda müdahil olacaklarını vurguladı.

Yaşanacak süreçlerde, tüm iyi niyetli çabalarına rağmen, milletin ve eğitim çalışanlarının zararına olan düzenlemelere karşı, tüm üyeleriyle birlikte gereken tepkiyi göstereceklerini de ifade eden Uraçin, Ancak hiçbir zaman kendi haklarını elde etmek için başkalarının hakkını ihlal etmeyeceklerinin altını çizdi. Uraçin, “Eylemlerimiz başkalarını mağdur etmeyecek, kimseye zarar vermeyecektir.” dedi.

AKTİFSEN LİYAKATIN ESAS ALINMASI İÇİN ÇALIŞACAK

AKTİFSEN Temsilcisi Uraçin, devletin makam ve mevkilerinin doldurulmasında liyakatin esas alınması için çalışma yürüteceklerine değinerek, “Bizce liyakat; o görev için gerekli yasal şartlar yanında, ideolojik saplantılar, mali ve ahlaki zaaflardan uzak olma şartlarını taşımaktır. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bizim üyemiz dahi olsa, yukarıda ifade ettiğimiz şekliyle liyakati olmayan kişilerin ilgili makamlara atanmamasının milletimizin, kurumlarımızın ve meslektaşlarımızın yararına olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Uraçin, konuşmasında, AKTİFSEN’in doğrularından hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim