Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Kayseri’nin Yahyalı ilçesi sınırlarında yer alan Aladağlar Milli Park alanında yaban keçisi avlayan bir avcı yakalandı. 2 yavrusu olduğu tespit edilen yaban keçisinin ise avlanmanın ardından kesilerek parçalara ayrılmış derisi, kemikleri ve etine el konuldu.

Aladağlar Milli Parkı’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerince kaçak avcılık yapan bir kişi yakalandı. Şahsın yaban keçisini avlayarak parçaladığı belirlendi. Nesli tükenmek üzere olan yaban keçisinin parçalanmış olan deri, kemikleri ve etine el konuldu. Avcı, jandarmaya teslim edildi. Kaçak avlanan şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, nesli tükenmek üzere olan yaban keçisi ve diğer hayvan türlerinin avlanması yasak olduğu bildirildi.

Yaban hayvanların izinsiz avlanmasıyla ilgili cezalar ağır olmasına karşın birçok avcının avlanmasına devam ettiği ifade ediliyor. Erzurum’un İspir ilçesinde geçen yıl izinsiz yaban keçisini vuran avcı, 4 bin 915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet etmek suçundan yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 12 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Editör: TE Bilisim