Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi, Ziraat Odası, Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından ilçedeki sebze ve meyve envanteri çıkartılarak 10 yıllık üretim potansiyeli belirlenecek.

    Projeyi tanıtan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma kooperatifin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yaptığı tarımsal veri projesini kabul ettiğini söyledi. Amaçlarının bölgedeki tarımsal veri çalışması hazırlamak olduğunu ifade eden Rüzgar, arazi varlığının ne kadar işlendiği ne ekildiği verim durumun ne olduğunu araştıracaklarını kaydetti.

    Hem üreticinin hem de bakanlığın genel kayıtları için verilerin toplanmasının çok önemli olduğunu dile getiren Rüzgar, “Yaptığımız üretimi göreceğiz 500 çiftçinin verileri değerlendirilip Alanya geneline yayarak ürün planlaması yapacağız. Bunun için ilk çalışmalarımıza başladık. ” dedi.

    Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Özen de projenin BAKA tarafından kabul görmesinden sonra sonraki çalışmalarla ilgili olarak ortakları ile fikir alışverişi için bir araya geldiklerini belirtti. Özen, konuyla ilgili 28 Ocak’ta Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında tanıtımın yapılacağını söyledi.

    Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ise ilk çalışamadan alınacak başarının ardından diğer köylerde benzer çalışmalara gidileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim