Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Belediyesi toplu taşıma alanında ilçeye hizmet etmeye devam ediyor. Şehrin hemen her köşesine ulaşan 108 toplu taşıma aracıyla; vatandaşların bir yerden başka bir yere sorunsuz, hızlı ve konforlu taşınması için elinden gelen gayreti gösteren İnegöl Belediyesi bu kapsamda Alanyurt bölgesine kapalı durak yerleşimini gerçekleştirdi.

    Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; İnegöl Belediyesi olarak şehrin her köşesinde oturan vatandaşlara aynı hizmeti sunmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. Alanyurt bölgesindeki 6 mahallede 6-A, 6-B, 7-A ve 7-B olmak üzere toplam 4 hat bulunduğunu belirten Yusuf Şen, her gün bu 4 hat üzerinde toplam 40 otobüsün sefer yaptığını söyledi.

    Toplu taşıma araçlarının hemen her gün İnegöl’den Alanyurt’a, Alanyurt bölgesinden de İnegöl’e binlerce vatandaşı taşıdığını aktaran Şen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda, vatandaşlarımızın her gün kullandığı kapalı duraklarımızın iyileştirilmesi için bir ihale gerçekleştirdik. Alanyurt bölgesinde 46 olan kapalı durak sayımıza, ihtiyaç duyulan yeni 4 yer daha ekleyerek 50’ye, ihtiyari duraklarla birlikte toplam durak sayımızı da 70’e çıkarmış olduk.”

    50 adet yeni kapalı durak kabini alındığını söyleyen Yusuf Şen, “69 Bin TL’ye mal olan kabinlerin montesini hafta sonu gerçekleştirdik. Bugün de son kapalı duraklarımızın montesini gerçekleştiriyoruz. Böylelikle Alanyurt bölgesinde oturan vatandaşlarımız, toplu taşıma araçlarımızı beklerken; kışın soğuğu, rüzgarı, karı yağışı ile yazın yakıcı sıcağından korunmuş olacaklar. Çalışma kapsamında kırılmış, yıpranmış duraklarımızdan onarılacakları yeniden onaracak ve ihtiyaca binaen açılacak yeni duraklar olursa buralarda değerlendireceğiz. Kullanılmayacak durumda olanları ise şantiyemize göndererek parçalarını kullanacağız. Çalışmanın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim