Türk milliyetçisi olmak ne demektir? Türk milliyetçisi olmak ne demektir?
Yeni Zelanda'da yaşanılan malum katliam herkeste infial yarattı, yürekleri acıttı. ;
Aleni katliam, aleni islam düşmanlığı, aleni insanlık düşmanlığı. 

Kahrolsun katliamlar.

Ümit ediyorum ki, katil en ağır cezaya çarptırılır. 
...
İslam coğrafyasında birlik, maalesef emperyalist dünyanın işbirliğinin zerresi değil.Bu hangi ölçütlerle sağlanır, tam olarak tanımlayamıyorum.Böyle bir gücün kültür haline dönüşmesinin ekonomik alt yapısı da lazım. Lakin, müslümanların da ya  gerçek  imana erenler fakir, ya da parayı bulanlar kendine müslüman. İkisini bir araya getirecek sosyal enerji de bir türlü üretilmiyor.

Adında İslam geçen bir sürü birlik olmasına rağmen, biraz daha pahalı karelerle birlikte hepsi tabela birlikleri gibi. 

Ben şunu anladım ki, amaç birliği yapmak için din tek araç değil. Buna dönük örnekler hala güncel. Dibimizde, Irak-İran yıllarca savaşmış, Suudlarla İran Katar arasında da hala yaşanıyor. Böyle bir anlayış hangi başlıkta

İslam Dünyasını bir araya getirip bir güç oluşturacak? 

Ben şunu anladım ki, amaç birliği yapmak için din tek başına araç değil. Amaçlara dönük işbirliği bir kültür.Bu kültürü dönüştürmek gerekiyor. 

Yeni dünya düzeninde İslam ülkelerinin emperyalizmin karşısında güçlü olabilmesi için yeni tanımlara, yeni senaryolara, yeni kahramanlar ihtiyaç var. 

Vurulan, birbirine vurdurulan müslümanların bu gerçeği görerek yeni bir diriliş öyküsü yazmaya ihtiyaç var. Başka türlü Mescidi Aksaya, Şam'a, Bağdat'a, Uygur Ellerine, Türkmen diyarlarına rahat yok !..  

Tekrarları olmasın diye, gözümüz açık olsun, bu aşağılık katliam  birliği sorgulamaya vesile olsun. 
Müslümanların, islamın, insanlığın başı sağolsun..

Yüksel Yalçın

Editör: TE Bilisim