AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
                            
Kahraman Türk: Kürşad
Tarihimiz yüzlerce isimsiz kahramanla doludur.İşte onlardan biri KÜRŞAD. Göktürk hanedanının 10. büyük Türk Hakanı Çuluk Kağan’ ın küçük oğlu. 39 arkadaşıyla Çin sarayını basıp, yüzlerce Çinlinin arasından Çin imparatorunu kaçırmayı denemiş bir kahraman. Nedeni de kendi halkının bağımsızlığını tekrar sağlayabilmek.
Göktürk Devleti, parçalanmış, Çin’in egemenliğine girmişti. Yüzbinlerce Türk, Çin’ in esiri durumundaydı. Bu durma son vermek isteyen 40 Türk asilzadesi biraraya geldiler ve Prens Kürşad’ı başkan seçtiler.

Çin, 50 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık devleti konumundaydı.Çin İmparatoru, 13. Tang hanedanından 40 yaşındaki Lİ Şih-min idi.

Kürşad ve arkadaşları, Çin imparatorunu esir ederek Türk illerine kaçıracak, sonra Çin’ in elindeki Türk toprakları ve Türk asilzadeleriyle değiştireceklerdi.

Çin imparatorunun kılık değiştirerek her gece başkent Çangan’da dolaştığı Türkler tarfından haber alınmıştı.İmparatorun bir sokak baskını ile esir edilmesi oldukça kolaydı.Ancak planın uygulanacağı gece, aksilik büyük bir fırtına koptu ve İmparator saraydan çıkmadı.

Kürşad planın duyulup, Türklerin kılıçdan geçirilmesinden korkup, sarayı basmaya karar verdi.Kürşad’ın güvencesi, diğer 39 arkadaşının Çinlilerle kıyaslanamayacak derecede iyi silah kullanmalarıydı.

Gerçekten de o gece 40 Türk asilzadesi, Çin İmparatorluk sarayını bastı.Çok kanlı çarpışmalar oldu.Yüzlerce Çinli asker öldürüldü.Fakat Çinliler mantar gibi çoğaldıkça çoğalıyor, Kürşad ve arkadaşları zorlanıyorlardı.

İmparatorun ele geçirilemeyeceğini anlayan Kürşad, Arkadaşlarıyla sarayın ahırını basıp atlara binerek Çin’in başkentinden kaçtılar.Bütün Çin ordusu 40 Türk ün peşine düşmüştü.Vey ırmağında yavaşlayan Türk Beyleri, yüzlerce Çin askerini de yanlarını götürerek kahramanca can verdiler.

Çin’in egemenliğindeki Türkler büyük bir canlılıkla öç almak için ayaklandılar.Bütün Türk illerinde bağımsızlık rüzgarı esti.40 Türk ‘ün kahramanlığı, Çinlileri yüreklerine kadar titretmişti.Bir süre sonra Göktürkler silkindi, bağımsız bir devlet kurdular.

Bilge Kağan'ın dediği gibi: '' EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN.ÜSTDE GÖK ÇÖKMEDİKÇE YERDE YER DELİNMEDİKÇE SENİN TÖRENİ KİM BOZABİLİR'' Milletimizin isteyipte yapamayacağı hiçbir şey yoktur.Yeter ki birlik dirlik olalım, kendimizi bilelim... Sevelim sedirelim... 

Çağrı Buğra

Editör: TE Bilisim