Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
 Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i anma programı sonrasında yürüyüş yapan bazıpartililer hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na Muhalefet'' suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı. İlçe Başkanı Veysel Cengiz ile 8 yöneticiye 1 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Geçen yıl 4 Nisan günü ilçedeki bir düğün salonunda Alparslan Türkeş'i anma programı düzenleyen MHP İlçe Teşkilatı ile Ülkü Ocakları üyeleri hakkında, programın ardından yaptıkları yürüyüş nedeniyle, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla dava açıldı. Şebinkarahisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün sonuçlandı. MHP İlçe Başkanı Veysel Cengiz ile yöneticiler Ramazan Koçak, Selçuk Ocak, Yasin Özdemir, Necati Şenol, Burakhan Koç, Emre Bal, İsmail Karancı ve Ümit Üçler'e 1 yıl 3'er ay ceza veren mahkeme, cezayı denetimli serbestlik yasası kapsamında erteledi.

MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, "Çok abes bir durum" olarak değerlendirdiği kararı temyiz edeceklerini belirterek, "Beraat beklerken hapis cezası çıktı. Bir anmadan çıkıyorsun. Mecburen grup halinde yürünüyor. Bir sohbet havasındaki yürüyüşün ardından İstiklal Marşı okuyan grup dağılıyor. Ardından, Toplantı ve Yürüyüş Kanununa Muhalefetten hapis cezası alıyorlar. Bu ülkede İstiklal Marşı okumak suç haline geldi. Bu nasıl bir mantık? Burası muz cumhuriyeti mi?" dedi.


Editör: TE Bilisim