Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya duydukları sevgiyi, yaptıkları hizmetlerle gösterdiklerini söyledi.

Altepe, AK Parti İl Teşkilatı tarafından Crowne Plaza Hotel’de düzenlenen ‘Teşkilat İçi Eğitim Programı’nda ‘Yeni Büyükşehir Yasası ve Yerel Yatırımlar’ konulu bir sunum yaptı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’daki yatırımlarından örnekler veren Başkan Altepe, Bursa’nın kabuk değiştirdiğini ifade ederek, "Bursa’da yaşadığımızdan dolayı şanslıyız. Bu kentin yöneticisi olarak onurlu bir görev yapıyorum. Ne kadar şükretsek az, bu şükrümüzü yapılan yatırımlarla gösteriyoruz." dedi.

Bursa’nın Türkiye için önemli bir kent olduğunu anlatan Başkan Altepe, "Türkiye stratejik bir ülke. Her alanda büyük gelişim içinde olan Türkiye, bu dönemde destanlar yazıyor, altın çağını yaşıyor. Bu noktada Bursa da önemli görevler üstleniyor. Burada en güzel hizmetlerin örneklerini vermemiz gerekiyor ki, hem ülke genelinde hem de dünyada Türkiye’nin adının daha güçlü duyulmasına katkımız olsun. Yerelde halk iktidarı olduğumuzu göstermek zorundayız." diye konuştu.

İlçe belediyeleriyle koordinasyonlu olarak Bursa’nın her köşesinde hizmetler yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, "Bursa’da her alanda çalışmamız var. Ulaşabildiğimiz her yerde 'görevimizdi, değildi' demeden çalışıyoruz. Yerelde gerçek bir iktidarın oluşması ve kentin bütünleşmesi için halka bütünleşmeyi önemsiyoruz. Katılımcılıkla kentin geleceğe taşınması noktasında tüm çalışmalarımızı bu platformlarda sürdürüyoruz. Ulaşım ana planından stadyuma, park ve meydanlardan yol çalışmalarına ve Uludağ’a kadar her köşede çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin birçok işinde engellemelerle karşılaştıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Her çalışmamız dava ediliyor ama biz de bunlarla mücadele ediyoruz." dedi.

Metro hatlarından şehir içi tramvaya kadar ulaşımda önemli hizmetler yapıldığını belirten Altepe, şunları söyledi: “Bursa’nın ‘marka olma’, Türkiye’nin de ‘kendi markalarını üretme’ hedefi var. Türkiye’nin ilk yerli tramvay markasını Bursa üretti. Aynı zamanda bu dönemde Bursa’da 31 köprü ve kavşak çalışması yaptık. BUDO, günde 5 sefer yapıyor. Bursa Havayolları için de yoğun şekilde çalışıyoruz. Bir hafta veya 10 gün içinde Bursa’dan İstanbul’a 15 dakikada ulaşım sağlayacak olan deniz uçağını hizmete başlatıyoruz. Teleferikte çalışmalarımız da devam ediyor. Sarıalan’a yaz aylarında, oteller bölgesine de yılbaşına kadar ulaşımı teleferikle sağlamış olacağız.”

BURSA TURİZMDE ÖN PLANA ÇIKACAK

Tarih başkenti Bursa’nın ‘Osmanlı Başkenti’ kimliğiyle bir turizm şehri olacağın altını çizen Başkan Altepe, Bey Sarayı’nın da bir an önce ortaya çıkarılması için destek beklediklerini ifade etti. Çarşıda yapılan çalışmaları örnekleyen Altepe, Eskişehir hanı, Reyhan, Kayhan, Hanlar bölgesi, Kayıhan Hamamı, Mudanya Hasanpaşa Hamamı gibi tarihi eserlerin restorasyonuyla Bursa’nın kalbinin bu merkezlerde atmaya başladığına işaret etti.

Bursa’yı parklar ve meydanlarla çağdaş bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini bildiren Başkan Altepe, kentin meydanlarla güzelleştirildiğini söyledi. Yeni stadyum tamamlanınca mevcut stadyumun kaldırılarak yerine meydan yapılacağına işaret eden Başkan Altepe, “Şu anda bir sanayi kenti olan Bursa turizmde çağ atlıyor. Yapılacak çok şey var. Uludağ’ın güzelliklerini önümüzdeki günlerde gözler önüne sereceğiz. Uluabat Gölü Eko Turizm projesini ele aldık. Kentimiz her yönüyle yeni bir çehre kazanıyor. İntam, Sıcaksu gibi bölgelerde kentsel dönüşüm projelerimizi başlatıyoruz. Bursa’yı seviyoruz, sevgimizi hizmetlerimizle gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Halkın Büyükşehir Belediyesi’nden büyük beklentilerinin olduğunu anlatan Başkan Altepe, "Bizler de çalışarak bu beklentileri karşılamaya gayret ediyoruz. Durmak yok yola devam." dedi.

‘Dış Politika’ hakkında detaylı bilgiler veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Bursa’nın değerlerinden bahsettiği konuşmasında “Gücünü milletten almayan hiçbir politika iddialı olamaz. Bizim dış politikamızın güçlü olma sebebi, milletimizin ideallerini yansıtan bir dış politika benimsememizdendir. Millet iradesinin verdiği güçten daha iyi bir güç olamaz.” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Balkanlara yaptığı hizmetlerin örnek olduğunu söyleyerek, Altepe’yi tebrik etti. Davutoğlu, Saraybosna ziyaretini de anlatarak, dış politikanın esasını gönülden gönüle konuşmanın oluşturduğunu vurguladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile ilçe belediye başkanları ve partililer de toplantıya katıldı.

Editör: TE Bilisim