Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Amasya ve Ankara Barosu tarafından ortaklaşa, 'kadına karşı şiddete karşı' sloganı ile çalışılan 'Gelincik Projesi' hayata geçti.

“Gelincik Projesi’nin tanıtımı için Ankara Barosu tarafından Amasya’ya gönderilen avukat Hilal Akdeniz ve avukat Tülay Bekar, proje hakkında bilgi verdi. 'Gelincik Projesi'nin 2 Nisan 2011 tarihi itibariyle hayata geçirildiğini belirten avukat Hilal Akdeniz, projedeki amacın, ekonomik yetersizlikten dolayı avukat tutamayan, şiddet gören kadınların mağduriyetini gidermek olduğunu söyledi.

Akdeniz, şunları kaydetti: “İstatistiklere göre, Türkiye’de kadınlar 37 kere şiddet gördükten sonra adli makamlara başvuruyor. Bizler Ankara ve Amasya Barosu olarak şiddet gören kadınlara sadece dilekçe yazmayacağız. Bunun daha da ötesine geçerek, valilik ve bakanlıkla görüşüp, şiddet mağduru kadını, şiddete uğradığı yerden aracımızla alıp kendi merkezimize getireceğiz. Daha sonra avukat atamasını yapıp, avukatlık işi bitinceye kadar, yani velayet, boşanma, nafaka, ceza davası gibi aklınıza gelebilecek her şey. Şiddet mağduru kadınımızın yanında el ele, kol kola bir candaş, bir yoldaş gibi bütün ihtiyaçlarını gidereceğiz.”

Amasya Baro Başkanı Avukat Melik Derindere ise şunları söyledi: “Kadına şiddeti, çocuğa şiddeti, başına gelmeyen bilemez. O yüzden bu tür olaylar hayatın içinde her zaman vardır. Televizyonlarda dinleriz, bir kadın şiddete uğramıştır, tacize uğramıştır, sonrasında öldürülmüştür. Görüntüleri izleriz ama film izler gibi izler, geçeriz. Bilmeliyiz ki bir gün o kişilerden birisi bir gün yakınımız olabilir. Toplumların gelişmişlik seviyeleri, kadına ve çocuğa verilen değer ile ölçülmektedir. Bir kadına ne kadar değer verip, el üstünde tutuluyorsa o toplum o kadar gelişmiş sayılmaktadır.”


Editör: TE Bilisim