İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, yedincisini düzenlediği "Huzur 05" isimli genel asayiş uygulamasıyla il genelinde umuma açık işyerleri ve çok sayıda arabayı denetledi. Bu denetlemelerde, 24 arabaya toplam 14 bin 869 lira ceza kesilirken üç araba da trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, uygulamayla asayişe müessir olayların önlenebilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını bildirdi. Artunay, yaptığı açıklamada, “İl genelinde faaliyet gösteren umuma açık işyerlerinde suç işlendiği konusunda zaman zaman vatandaşlardan ihbarlar almaktayız. Ayrıca çevre illerden hırsızlık ve dolandırıcılık amacıyla ilimize değişik suç gruplarının geldiği bilgilerine de ulaştıktan sonra halkın huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla bu tür uygulamalar yapmaktayız.” dedi.

Genel asayiş uygulamasında 113 işyeri kontrol edilerek bir işyerine işlem yapıldı. 292 arabanın kontrol ve denetimi yapılıp üç araba trafikten men edildi, 24 arabaya ise toplam 14 bin 869 lira ceza kesildi. Bin 215 şahsın GBT sorgulaması yapılarak, aranan 6 şahıs yakalandı. Bir adet 9 milimetre ruhsatsız tabaca ve iki adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim