Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Pide ustalığı denince akla ilk olarak erkek ustalar gelir ama Amasya Güzide Pide Salonu’ndaki pide ustası Fatıma Keydoğan görenleri şaşırtıyor.

    Merkez Hacılar Meydanı Mahallesi’nde 4 yıldan beri kendisine ait fırınında ustalık yaparak pide pişiren 2 çocuk annesi Fatıma Keydoğan (42), yaptığı işten çok memnun olduğunu söylüyor.
Bir konserve fabrikasında eşi ile beraber işçi olarak çalışan Keydoğan, fabrikanın kapmasıyla birlikte işsiz kaldığını ve aylarca iş aradıktan sonra bir lokantada iş bulup 4 yıl bulaşıkçılık yaptığını belirtti.
    
    Bir gün eşi ve erkek kardeşi ile birlikte evde otururken beraberce pideci dükkânı açmaya verdiklerini ifade eden Keydoğan, erkek kardeşinin de fırın kürekçisi olmasından dolayı kendisine destek verebileceğini söylemesi üzerine harekete geçtiğini belirterek, vakit kaybetmeden Çıraklık Eğitim Merkezi’nden Lokantacılık ve Pidecilik Belgesi’ni almak için başvurduğunu kaydetti. Ustalık belgesini aldıktan sonra valiliğinde desteği ile 2009 yılında iş yerini açan Keydoğan, “İşe başladığım ilk 3 ay boyunca pideci dükkânı açtığına pişman oldum, çünkü mesleği hiçbir şekilde bilmiyordum. Sadece yanımda çalışan ustalar işi biliyordu. Hatta kayınvalidem ilk zamanlarda buraya gelerek hamur yoğurdu. Daha sonra hamur açmayı, fırın küreğini kullanmayı ben de öğrendim. Yaklaşık 1,5 yıl sonra işlerim açılmaya başladı. Şu anda binlerce kere şükürler olsun işlerimiz çok iyi durumda. Daha çok telefon siparişi ağırlıklı çalışıyoruz. İş yerimize ise üniversite ve lise öğrencileri birde yakınlarımızda bulunan inşaat ustaları geliyor.” diye konuştu.

    “REKABETE GİRMEK BENİM GÖZÜMDE KAYBETMEKTİR”

    Diğer pideciler ile rekabet etmek gibi bir düşüncesinin olamadığını dile getiren Fatıma Keydoğan, “Diğer pideciler ile rekabet etmek benim gözümde kaybetmektir. Herkesin kendine has meslek sırrı vardır. Ben kendimi işime verir ve hakkı ile çalışırım. Diğer pideciler şu veya bu şekilde çalışıyor benim için çokta önemli değil. Kendi yemediğim bir şeyi müşterilerime asla yedirmem. Ayrıca iş yerimizin çok hijyenik olduğunu iddia ediyorum. İzin alındığı takdirde herkes iş yerimizin mutfağını görebilir. Paslanmaz malzemeden imal edilen modern aletlerle pide hamurlarını yoğuruyor, gramajına göre makinede otomatik kesiyoruz. Ev hanımları rahatça fırına gelebiliyorlar, günlerini burada yapıyorlar. Yine bayan elemanlar daha rahat çalışıyorlar. Özellikle hafta sonları kendi hazırladıkları iç malzemesini getiren müşterilerimize pideler yapıyoruz. Odun ateşinde pişen pidelerimizden tadanlar arkadaşlarına tavsiye ediyorlar. Pide, lahmacun çeşitlerimizi özenle hazırlayarak ev ve işyerlerine servis ediyoruz. Pide hamuruna kadın eli değdiği için tüm müşterilerimiz gayet memnun.” ifadelerini kullandı.
    
    Fatıma Keydoğan, iş bitiminde çalışan personel ile birlikte çay keyfi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim