Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
ABD'nin, yönetimi Donald Trump'ın devralmasının ardından DA Suriye'de terör örgütü PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) desteği sürüyor.

Türkiye'nin tüm tepkilerine rağmen ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri terör örgütü PKK'ya ve uzantılarına desteğe devam ediyor.

Reuters'tan gelen bir son dakika haberine göre, ABD yönetimi SDG'ye ilk kez zırhlı araçlar ve personel taşıyıcılar gönderdi. Araçların dört ya da beş gün önce Suriye'ye gönderildiğini söyleyen SDG sözcüsü Talal Sılo bunun yeni bir desteğin kanıtı olduğunu belirtti.

SDG sözcüsü, "Daha önce bu şekilde bir destek almamıştık. Sadece hafif silahlar ve mühimmat desteği gelmişti. ABD'den gelen bu destek, yeni yönetiminin bizi öncekinden daha fazla destekleyeceğinin bir işareti." şeklinde konuştu.

KANADA'DAN ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI

Kanada'da kurulan şu anda dünyanın 8 ülkesinde çok uluslu olarak faaliyet gösteren IAG (International Armored Group) adlı şirkete ait olan zırhlı araçların YPG'ye verildiği örgüt mensuplarının yayınladığı fotoğraflarla ortaya çıktı. YPG'ye kaç adet zırhlı araç verildiğine dair bir açıklama yapılmadı.


10 KİŞİ KAPASİTELİ

IAG Guardian APC olarak tanıtılan taşıyıcı, 4x4 yüksek korumalı bir zırhlı araç. Çatışma bölgelerinde askerler ile ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından kullanılabilen taktik zırhlı araçta tam teçhizatlı 10 askeri personel taşınabiliyor. IAG Guardian'ın 360 derece dönen taretine makineli tüfek, füze ve bomba atar monte ediliyor. Araçta yangın söndürme sistemi, taktik tekerlekler, elektrikli vinç, monitörlü termal görüntüleme ve gözetleme kameraları, uzun menzilli ışıklar, VHF ve HF iletişim sistemleri bulunuyor.

Yüksek balistik ve patlama direncine sahip IAG Guardian'ın zemini, kara mayınları ve EYP'lere karşı koruması için özel olarak tasarlandı. Blast (patlama) etkisini azaltan zırh ve koltuk sistemine sahip araç YPG militanları tarafından kullanılmaya başladı. B6 ve B7 koruma seviyeli zırha sahip olan araçları ABD Ordusu, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, Malezya gibi ülkeler ile Birleşmiş Milletler askeri amaçlı kullanıyor.

(Kaynak: F5 Haber)




Editör: TE Bilisim