Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Anadolu insanının yürekten yaptığı yardımlar Afrika kıtasıyla gönül köprüsü kuruyor. Sivil toplum kuruluşlarının topladığı yardımlar açlıkla mücadele eden Somali ve Nijer'de yardıma muhtaçlara ulaştırılarak yaraları sarılıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) üyesi gönüllü doktorlar Nijer'de yaptıkları yardımlarla Türk-Nijer dostluğunu geliştiriyor. Manavgatlı doktor, hemşire, diş hekimi ve sağlık çalışanları yaptıkları sağlık taramasıyla Türkiye'nin tanıtımını ve Anadolu insanın yardımseverliğini gösteriyor. MASADER Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanların elindeki nimetlerin kadir ve kıymetini bilmesi için mutlaka Nijer'i ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'den götürülen basit bir hediyenin Nijer'de gönül köprüsü kurması adına önemli olduğunu belirten Canan, Nijer'de bir köye yaptıkları ziyarette 2 yıldır çıplak gezen çocuklara elbise ve ayakkabı giydirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Nijer'in dünyanın en fakir 3 ülkesinden biri olduğunu belirten Canan, ömür ortalamasının ise 40 olduğunu ve beslenme yetersizliğine bağlı dünyada bebek ve çocuk ölümlerinin yüksek olduğu bir ülke olduğunu kaydetti.

Canan, "Nijer'i görünce elimizdeki nimetlerin kıymetini bir kat daha fazla anladım. Ülkemiz her türlü nimet zenginliği bulunduğu cennet bir ülke. Köy ziyaretlerimizde çocuklarının üstünü örtecek elbise bulamayan çaresiz anneler gördük. Beyaz insana mesafeli yaklaşan Afrika insanı, Türk insanına sevgi ile bakıyor. Anadolu insanının yardımlarını içten ve samimi bulduğu için sevgi dolu gözlerle bakıyor. Güneş ışınlarının dik gelmesine bağlı ülkede katarak hastalığı çok yaygın. Katarak ameliyatı olmayı bekleyen on binlerce insan var." diye konuştu.

Kalp hastalıkları uzmanı Fatih Demircioğlu, Manavgat'tan götürdükleri ilaç ve giysi yardımlarının Nijer halkının gönlünde taht kurduğunu söyledi. Nijer Sağlık Bakanlığı'nın yardımlar için Türk doktorlara özel ilgi gösterdiğini belirten Demircioğlu, Manavgatlı doktorlar olarak Nijer'de sağlık taramasının ve yardımlarının aralıksız süreceğini kaydetti. Demircioğlu, "İnsan Nijer'i görünce ülkemizin her alanda ne kadar ileri bir ülke olduğunu daha iyi anlıyor. Afrika’nın kara bahtını Anadolu insanının yardım elinin değiştireceğine inanıyoruz. Nijer halkı Anadolu insanının içten ve yardımının karşılıksız olduğunu çok iyi biliyor. Onun için sevgi ile bakıyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim