Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Anıtlı Jandarma Karakolu'na, terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan, biri astsubay iki geçici köy korucusu, Kızıltepe Selen Kışlası'nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Midyat'a bağlı Anıtlı Jandarma Karakolu'na, terör örgütü mensuplarınca, dün akşam saat 19:50'de bombalı araçla saldırıda bulunulmuş, Tokat'ın Erbaa ilçesi nüfusuna kayıtlı Karakol Komutan Yardımcısı Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile Midyatlı geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şeyhmus Boru, şehit olmuştu.

Şehitler için bugün Kızıltepe Selen Kışlası'nda resmi uğurlama töreni yapıldı. Törene; Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin naaşı başında silah arkadaşları adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydederek, bölücü örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin artan azimle görevlerini yapmaya devam edeceğini vurgulayan Karadeniz, şöyle devam etti. "Teröristler masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Tören alanında bulunan şehit yakınları, tören boyunca gözyaşlarını tutumadı. Geçici köy korucularının yakınlarının Kürtçe ağıtlar yaktığı görüldü. Mardin Valisi Koçak ile Kolordu Komutanı Yılmaz, şehit yakınlarının acısını paylaşarak kendilerini teselli etmeye çalıştı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un yaptığı duanın ardından şehitler için silah arkadaşları ve vatandaşlardan helalik alındı. Daha sonra Şehit Astsubay Salih Yıldırım'ın cenazesi memleketi Tokat'a, şehit korucuların cenazeleri ise köylerinde toprağa verilmek üzere Midyat'a gönderildi. Cihan

Editör: TE Bilisim