Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu’nun 8 şeritli trafiğinde yaya güvenliğini ve konforunu sağlamak üzere 7 önemli noktaya daha üst geçit yapmayı planladı. Yaya üst geçitleri ilk etapta “İl Bölge Trafik Müdürlüğü, Sivil Savunma Önü ve Jandarma Lojmanları’nın önüne” inşa edilecek.

    İstanbul Yolu üzerinde 7 yaya üst geçidi daha yapılmasını planlayan Büyükşehir Belediyesi, birinci etap kapsamında 3 tane geçidi sözleşme aşamasına getirdi, 4 tanesinin ise ihale çalışması devam ediyor.

    Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yetkililerin verdiği bilgiye göre, İstanbul Yolu üzerinde “İl Bölge Trafik Müdürlüğü, Sivil Savunma Önü ve Jandarma Lojmanlarının önüne” yapılacak yaya üst geçitlerinin ihalesi tamamlandı. Ayrıca 4 adet daha yaya üst geçidinin ihale çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığı takdirde İstanbul Yolu üzerinde 7 adet yaya üst geçidi daha hizmete girmiş olacak.

    İSTANBUL YOLU’NDA 13 ÜST GEÇİT OLACAK

    Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yolu’nun modernleştirilmesi ve 8 şeride çıkarılması çalışmalarının ardından ihale edilen ve yapımına başlanan üst geçitlerden 6’sı daha önce yapım şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkeme kanalıyla durdurularak yıkılmıştı. Mevcut durumda İstanbul yolu üzerinde bulunan ve çalışan 6 yaya üst geçidin yanı sıra yeni yapılacak 7 üst geçit ile birlikte İstanbul Yolu üzerinde 13 yaya üst geçidi hizmet verecek.

Editör: TE Bilisim