Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 1 özel güvenlik görevlisi ile 3 öğrenci yaralandı.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayların ardından DTCF’de öğrenciler arasında kavga çıkma ihtimaline karşılık eğitime 3 gün ara verilmişti. Bu sabah eğitim yeniden verilmeye başlandı. Ancak, karşıt gruplar arasında gerilim devam etti. Kampüs bahçesinde karşı karşıya gelen gruplar kendi bulundukları alana döviz açtı. Bir grup okul bahçesine Türk Bayrağı astı. Öğle saatlerinde artan gerilim yerini silah da kullanılan taşlı, sopalı, plastik sandalyeli kavgaya bıraktı. Kavga sırasında öğrenciler birbirine taş, sopa ve sandalyelerle birbirine saldırdı. Kavga üzerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi fakülteye girdi. Bahçede birbirine saldıran grubu ayırdı. Orta bahçede bulunan bazı öğrenciler hemen gözaltına alındı. Polisin olaya müdahalesiyle taraflar ayrıldı.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ SİLAHLA YARALANDI

Kameralara yansıyan olaylarda sandalyelerin havada uçuştuğu görülürken, özel güvenlik elemanlarının öğrencileri yatıştırmaya çalıştığı görüldü. Bu sırada bir güvenlikçi silahla yaralandı. Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda silahı ateşlediği öne sürülen S.U. polis tarafından gözaltına alındı. Polis okulda ve çevresinde silahı bulmak için arama yaptı. Silahın kampüse nasıl sokulduğu araştırılmaya başlandı.

ÖĞRENCİLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kampüste yaşanan olay nedeniyle güvenlikçinin yanı sıra bazı öğrenciler de taşla yaralandı. Yaralı bir öğrencinin sekerek kendi imkanlarıyla okuldan çıktığı görüldü. Yanındaki arkadaşı ise gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralılar için fakülteye çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri okul bahçesinde yapılan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaşanan olayların ardından Çevik Kuvvet ekipleri, 26’sı bayan toplam 46 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler polis aracıyla emniyete götürüldü. Öğrencilerden 3’ü dışında 43’ünün serbest bırakıldı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri okul bahçesinde detaylı inceleme yaparken, Cinayet Büro dedektifleri bilgi topladı.

Çevik Kuvvet ekipleri okulu tahliye ettikten sonra buradan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim