İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD Büyükelçiliği’ndeki patlamanın canlı bomba ile gerçekleştiğini belirterek, biri canlı bomba, diğeri büyükelçilik personeli olmak üzere 2 kişinin öldüğünü söyledi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, patlama hakkında bilgi verdi. Vali Yüksel, patlamaya bir canlı bombanın neden olduğunu belirterek, canlı bomba ile o sırada orada bulunan bir büyükelçilik çalışanın öldüğünü dile getirdi. Patlamanın olduğu bölgede teknik ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yüksel, ölen personelin özel güvenlik görevlisi olduğunu belirtti. Yüksel, patlamanın büyükelçilik alanı içerisinde olduğunu ve şuan itibari ile 1 yaralının olduğunu ifade etti. Yüksel, son olarak incelemelerin devam ettiğini, gelişmeler oldukça basın mensupları ile bir araya geleceğini bildirdi.

ABD Büyükelçisi Ricciardone ise Türk yetkililerine anında müdahaleden dolayı teşekkür ederek, şöyle konuştu: "1 Şubat 2013 günü 13.15 sularında ABD Büyükelçiliği’nde bir patlama olmuştur. Şu anda olay hakkında araştırmalarını sürdüren Türk Emniyet Yetkilileri gerekli her türlü önlemi almıştır. ABD Büyükelçiliği olarak Türk Hükümeti’ne, basın mensuplarına ve tüm Türk Halkına olaya dair gösterdikleri öfke ve bizimle kurdukları dayanışma için teşekkür ederiz. Çok üzgünüz yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyor ve dua ediyoruz. Bu saldırıların Türk- Amerikan ilişkilerine zarar vermeyecek ve Türkiye’yi hala dost görüyoruz yakın iş birliği devam edecek. Bugün terörden hem ABD’nin hem Türkiye’nin ne kadar zarar gördüğünü görmekteyiz. Daha fazla bilgi sahibi olduğumuzda kamuoyuyla paylaşacağız."

Editör: TE Bilisim