Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Başkentte, bir banka şubesinin avlusundaki demir çitlere zincirle bağlanmış iki adet valiz polisi harekete geçirdi. Fünyeyle patlatılan valizler boş çıktı. Zincirin iki ucunun ise asma kilitle birbirine bağlı olması dikkat çekti.

Olay, gece saatlerinde Aydınlıkevler, Çevreli Caddesi’nde yaşandı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen asayiş ekipleri, bir banka şubesinin avlusundaki demir çitlere bağlı valizlerle karşılaştı. Olay yeri emniyet şeridiyle güvenlik altına alınırken cadde iki yönlü trafiğe kapatıldı. Caddede toplanan meraklı vatandaşlar ise zorlukla uzaklaştırıldı. Polis ekipleri bu esnada uyarı anonsları yaptı. Bir vatandaş banka önüne park ettiği aracını olay yerinden kaldırdı. Ardından olay yerine bomba imha ekipleri geldi. Fünyeyle patlatılan valizler boş çıktı. Patlama sesinin hemen ardından ise vatandaşların alkış sesleri duyuldu.

KAPATILAN CADDEDEN EVİNE GİTMEK İSTEYEN YAŞLI KADIN İLE POLİS ARASINDAKİ DİYALOG GÜLDÜRDÜ

Bomba imha ekiplerinin çalışmaları esnasında, emniyet şeridiyle kapatılan alandan geçip evine gitmek isteyen bir kadın ve yaşlı annesini polis memuru durdurdu. Eve gideceklerini söyleyen kadınlara polis memuru olumsuz yanıt verdi. Kadınların ısrarına polis memuru arka taraftan dolaşmaları gerektiği cevabını verdi. Kadının, annesinin yaşlı olduğunu söylemesinin ardından yaşlı kadın kendisinin yaşlı olduğunu, tansiyonun bulunduğunu belirtti. Kadının kızının bu arada, ’’Kim koymuş bombayı. Şakadan koymuşlardır’’ sözleri duyuldu. Polis memurunun, "Ölme diye yapıyorum bunu’’ ifadesine yaşlı kadının, "Ben zaten ölmüşüm. Ben her gün ölüyorum’’ şeklindeki cevabı çevredekilerin gülüşmelerine neden oldu. Kadınların rahat tavırları dikkat çekti. Bomba ekibinin fünyeyi çektiği sırada kadının telefonda konuştuğu kişiye, "Bomba koymuşlar Aydınlıkevler’e. Kim koymuşsa başında parçalansın o koydukları bomba’’ ifadeleri duyuldu. Polis ekipleri valizleri koyan şahsı yakalamak için soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim