Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Ankara’da boş kasa yüklü kamyon ve çarptığı ticari taksi şarampole yuvarlandı. Bir gecekondunun avlusuna düşen iki araçtaki 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 02.00 sıralarında, Keçiören, Sancaktepe Mahallesi, 1572 Cadde ile 1610 sokağın kesiştiği yerde meydana geldi. 06 GFA 93 plakalı kamyonuyla sokakta yokuş aşağı inen Mustafa İnan, caddede ilerleyen Nihat Ünal yönetimindeki 06 T 1339 plakalı taksiyi son anda fark etti. Şoförün fren yapmasına rağmen durmayan kamyon önce taksiye çarptı sonra beton bariyeri önüne katarak şarampole uçtu. Kamyon gecekondunun giriş kapısına kadar sürüklendi. Taksi de çarpmanın etkisiyle yuvarlanarak kamyonun hemen yanına düştü. Şoför İnan ile kamyonda bulunan Can Saygı kendi imkanlarıyla kamyondan çıktı. Taksideki yaralıların yardımına ise kapılarının önündeki gürültüyü duyup dışarı çıkan gecekondu sakinleri koştu. Taksideki müşteri 3 kardeşten Soner Sayar ile Turan Sayar araçtan çıkmayı başarırken şoför Nihat Ünal ile diğer yaralı araç içinde sıkıştı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sıkışan yaralılar yarım saatlik çalışmanın ardından bulundukları yerden çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Kazayı duyup olay yerine gelen yaralıların yakınları fenalık geçirdi. Gözaltına alınan kamyon şoförü Mustafa İnan karakola götürüldü.

Yol kenarına tedbir amaçlı konulan ve çarpmanın etkisiyle yuvarlanan beton bariyer taksinin altından çıktı. Gecekondu sahibi önce bir fren sesi duyduklarını belirterek, "Evde 5 kişiydik. Hemen kendimizi dışarı attık. Avluya çıktığımızda kamyonla burun buruna geldik. Yaralıların araçlardan çıkmasına yardım ettik. Taksideki iki kişi sıkışmıştı. Daha önce de burada buna benzer çok sayıda kazalar oldu. Tedbir olarak sadece beton bariyer koydular” diye konuştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim