İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Ankara'da Türk Traktör fabrikası işçileri iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, talepleri karşılanıncaya kadar iş başı yapmayacaklarını belirtti.

Türk Traktör fabrikasında 7-3 ve 3-11 vardiyalarında çalışan işçiler, iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, işverenden taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Konuyla ilgili işçiler adına açıklama yapan Emre Cevizlioğlu, "Ya bu direnişin amacını zaten tüm herkes de biliyor. Renault, Ford, Fiat ne istiyorsa biz de aynısı istiyoruz. 3 yıllık sözleşmeyi reddettik. Bu sözleşme bize söylenerek yapılan bir sözleşme değildi. Biz bu sözleşmenin rafa kaldırılmasını istiyoruz. Faaliyetlerimizi işverenlere söyledik. İşten atmamalarını, bu ücretlerde iyileştirme ve kendi temsilcilerimizi kendimiz seçme talebini götürdük. Tamamen istediklerimiz cüzi şeylerdi. Yani o kadar abartılı şeyler istemedik. Sadece hakkımız ve doğru bildiğimiz bir şey istedik. Bunları işverene söyledik. Fakat işveren bize şöyle şeylerle geldi: 'Yaptığınız siyasal dışıdır' falan filan... Zaten biz bundan öncede tüm yasal yolları kullanarak taleplerimizi getirmiştik. Bu işi buraya vardıran şey, bizim bu yasal yollardan taleplerimizin karşılanamaması ve muhatap bulamamamız. Biz de böyle bir greve ve direnişe kalktık. Belki bizi bir duyan, belki bizim taleplerimizi dinleyen olur, belki bir tane muhatap çıkar diye. Taleplerimiz karşılanana kadar, şu anda tüm işçi arkadaşlarla konuştum, kimse bu işi sonlandırmadan bırakmak istemiyor. Biz zaten çok düşük fiyatlara çalışan arkadaşlarız, çok da kaybedecek bir şeyimiz yok. Geri adım da atmıyoruz. Sonuçta işveren bizim taleplerimizi ne zaman karşıladı, biz de o zaman bu direnişi sonlandırıp işimizin başına döneriz. Bu onlara kalmış bir şey ama biz işverenden somut şeyler görmeden böyle hayal ürünü şeyler veyahut da üstü kapalı vaatlerde bulunmadan gerçek şeylerle gelirlerse biz bunu dinleriz." ifadelerini kullandı.

İçeride işçilerin eylemi devam ederken, arkadaşları da kendilerine kapıda destek verdi. Arkadaşları işçiler için semaverde çay demledi. Grev yapan işçiler, Türk Traktör'ün giriş kısmında bulunan tellere de dövizler astı.

Öte yandan iddiaya göre Türk Traktör’ün Ankara fabrikasındaki işçilerin üretimi durdurmasının ardından firma yönetimi, Sakarya’daki fabrikasında çalışan işçilere mesaj çekerek 22 Mayıs itibariyle yedek parça sıkıntısıyla üretimin durdurulduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim