Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Ufuk Temsilciliği tarafından organize edilen Kardeş Okul Projesi kapsamında Ankara Sincan Şehit Emrah Yiğit Anaokulu ile Şırnak Silopi Şehit Teğmen Şenol Kamış Anaokulu arasında kardeş okul protokolü imzalandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen kardeş okul imza protokolüne, Ankara Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş'in eşi Selma Seçilmiş, Silopi Kaymakamı Suat Demirci'nin eşi Hediye Demirci, Ankara Sincan Şehit Emrah Yiğit Anaokulu Müdürü Hava Yılmazoğlu, Silopi Şehit Teğmen Şenol Kamış Anaokulu Müdürü Banu Yılmaz, TESED üyeleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. İmza protokolü ile Silopi ile kardeş okul olduklarını belirten Ankara Sincan Şehit Emrah Yiğit Anaokulu Müdürü Hava Yılmazoğlu, kendi okullarında çekilen görüntülerin yer aldığı videoyu salondakilere izletti. Çekilen videoda, Sincanlı minik öğrenciler kardeş okul seçtikleri Silopi’deki minik öğrencilere mektup yazdıkları ve el sallama görüntüleri yer aldı. Aynı şekilde görüntüleri izleyen minik örenciler de Ankara'daki miniklere el salladılar. Görüntülerin izlenmesinden sonra kardeş okul kapsamında üzerinde tek tek isimlerin yer aldığı hediyeler öğrencilere dağıtıldı. Silopi Kaymakamı'nın eşi Hediye Demirci, Sincan Kaymakamı'nın eşi Selma Seçilmiş’e beyaz tül içerisinde yöresel kilim hediye etti.

Ankara Sincan Şehit Emrah Yiğit Anaokulu Müdürü Hava Yılmazoğlu, "Kardeş okul projesi kapsamında Ankara’dan Silopi’deki okulumuzun ziyaretine geldik. Buradaki anaokulumuzun öğrencileri okul idaresi ve öğrenci velileri bizi çok güzel karşıladılar. Bizi çok güzel ağırladılar. Çok güzel bir ortam oldu. Çok mutluyuz. Biz de Ankara’da öğrencilerimizle, öğrenci velilerimizle ve okul aile başkanı ile beraber buraya gelmek için iki, üç haftadır çalışıyorduk. Çocuklarım o kadar güzel mektuplar gönderdiler ki. Kardeş okul çocukları çok sevdiklerini, onlarla beraber paylaşmayı, onlara kendi hediyelerini vermeyi çok güzel bir duygu olduğunu ifade ettiler. Burada da o sıcaklığı gördük. Gerçekten çok mutluyuz. Öğretmenler, aileler, kardeş aile ziyareti yaptık. Çok güzel karşılandık. Aynı şekilde buradaki çocuklarda bizleri çok sevdiklerini söylediler. Biz de onları Ankara’ya davet etmek istiyoruz. Onları ağırlamak istiyoruz. Biz Türk insanları olarak gerçekten insanlar insanları severler. Paylaşmayı severler. Burada çok güzel bir paylaşım oldu. İnşallah hep böyle devam eder. Çünkü biz kardeşiz. Bize bu fırsatı veren Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, TESED’e buradaki Silopi Sevgi Derneği'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Silopi Şehit Teğmen Şenol Kamış Anaokulu Müdürü Banu Yılmaz da Ankara’dan gelenlere teşekkürlerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ankara'daki TESED’e ve buradaki Sevgi Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde Ankara Sincan Kaymakamı'nın eşi buraya kadar geldiler. Bizleri onurlandırdılar. Böylelikle kardeşliğimizi bir kez daha pekiştirdiler. Çok mutlu olduk. Çoğu mutluluğumuz kelimelerle belki de anlatamıyoruz. Ama her şeyin güzelliği ortadadır."

Ankara Sincan Şehit Emrah Yiğit Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Engin Koyuncu, “Buradaki amacımız kardeş okul kapsamında buradaki anaokulu öğrencileriyle bizim okulun öğrencileri arasında kardeşlik bağı kurmaktır. Okul öncesi programı bünyesinde de dahil olan bu öğrencilerimize bu sevgi bağını, kardeşlik bağını ve duygusal bağını oluşturmak için buradayız. Çok da güzel olduğunu düşünüyorum. Kardeş aile ziyaretleri de çok güzel geçti. Onun için bir adımla bir adım başlama misalim bizim bu diyalogumuz olsun. Ondan sonra bu adımlar dalga dalga çoğalsın istiyoruz. Niyetimiz hoş bir sefa bırakmaktır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim