Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Batman’da bir vatandaş tarlasında bulduğu 2 yavru atmacayı evinde besliyor. Vatandaş, yavruları bir süre daha besledikten sonra doğaya salacağını belirtiyor.

Merkeze bağlı Soğuksu köyü kırsal alanda tarlaya serpilen kimyasal ilaç sonucu anneleri ölen 2 yavru atmacayı bulan Hasan Doksal, açlıktan ölmek üzere olan yavruları evine getirdi.
Yaklaşık 3 ay önce bulduğu atmacaları kasaptan aldığı et ile besleyip büyüttü. Yavruların doğada yaşamak için henüz hazır olmadıklarını ve bir süre daha evde bakıma muhtaç olduğunu anlatan Doksal, “Bu yavrular henüz doğanın zorlu şartlarına daha ayak uyduramaz. Biraz daha evimde baktıktan sonra doğaya salacağım.” dedi.

Atmacalar için özel bir kafes yaptığını belirten Doksal şöyle devam etti: “Ben doğasever biriyim. Sürekli doğa ile iç içeyim. Bu yırtıcı hayvanları tarlamda kırsal alanda buldum. Ölmek üzere olan bu hayvanları alıp evime getirdim. Şu an büyüdüler ama biraz daha büyümeleri gerekiyor. Merkezden aldığım etlerle besliyorum. Sağlık durumları gayet güzel. Biri dişi bir erkek, çok güzel çift oldular. Doğaya saldığımda da bir aile olacaklar. En kısa sürede doğaya salacağım.”

Editör: TE Bilisim