Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
Iğdır'da maddi imkansızlıklar nedeniyle, okula gidemeyen kız öğrenci, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş'in girişimiyle tekrar okula kazandırıldı. Karaçomak köyünde ikamet eden 4'üncü sınıf öğrencisi Nejla Kızıltaş, "Annem gibi değil öğretmenim gibi bir hayat yaşamak istiyorum." dedi.

    Iğdır'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçomak köyünde ikamet eden 4'üncü sınıf öğrencisi Nejla Kızıltaş (13) maddi imkansızlıklar nedeniyle okula devam edemedi. Sınıf öğretmeninin bu durumu Milli Eğitim Müdürü Ateş'e bildirmesi üzerine köye giden Milli Eğitim Müdürü, Nejla'nın ailesiyle görüşerek, okul masraflarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, karşılanacağını söyledi. Burada gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, sürekli olarak köy okullarını ziyaret ettiklerini, öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldıklarını kaydetti.

    Bu ziyaretleri özellikle okula gelmeyen ve devamsızlık yapan öğrencilerin okula kazandırılması için yaptıklarını söyleyen Ateş, ''Nejla bu öğrencilerimizden bir tanesi bu sene başından beri okula devam edemiyor. Biz kızımızın ailesiyle görüşerek ailemizi ikna ettik Nejla artık okula devam edecek.'' şeklinde konuştu.

    Yapılan çalışmalarla Nejla'yı okula kazandırdıklarını vurgulayan Ateş, şunları kaydetti:
''Nejla bundan sonra okuluna sürekli olarak devam edecek. Nejla bana dedi ki annem gibi değil öğretmenim gibi bir hayat yaşamak istiyorum. Bunu duyunca bu kızımızın okuması gerektiğini anladım ve tekrar okula başlaması için elimizden geleni yaptık. Biz Nejla'ya gerekli desteği vereceğiz. Özellikle devamsızlık yapan öğrencilerimiz için, çok özel çalışıyoruz. Okula gelmeme sebeplerini öğreniyoruz ve çözüm buluyoruz. Bir yıl içerisinde devamsızlık yapan öğrencilerimizden yüzde 30'unu okula kazandırdık. 900 öğrencimizden 270 öğrencimizi okula kazandırdık. Bu öğrencilerimizin çoğu kız öğrencimizdir. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizin durumlarıyla ilgili bize bilgi veriyor. Biz gelen bilgiler üzerine ailelerimizi ziyaret ederek, öğrencilerimizin tekrar okula devam etmeleri için, çalışma yapıyoruz. Bugün de Nelja kızımızı okula kazandırdık. Bu nedenle çok mutlu olduk.''

    Okula tekrar devam etmesi sağlanan Nejla Kızıltaş ise yeniden okula başlayacağı için, mutlu olduğunu belirterek, bu konuda kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim