Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Zonguldak’ta annesi tarafından tedavi gördüğü hastane odasında şiddete uğrayan 4 aylık Yağmur Naz bebeğin tedavisi devam ediyor. Anne Makbule A, soruşturma kapsamında dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan ünitesi doktorları, hastanede annesi tarafından bakılan Yağmur Naz bebeğin burnunda oluşan çizikten şüphelendi. Bunun üzerine doktorlar tarafından yapılan muayenede, Yağmur Naz bebeğin iki kolunda kırık, iki kaburga kemiği ile bir bacak kemiğinde çatlak olduğu belirlendi. Bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, tedavi sürecinin devam edeceğini kaydetti.

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren BEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Ünitesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Aydemir, "Daha önce anne bebeğinin altını temizlerken poposunda kanamaya yol açtı. Sorduğumuzda bize ‘elim çizdi’ dedi. Bir defa yüzünü severken tırnağım boynuna takıldı dedi. Biz annenin psikolojik problemleri olacağını düşünerek bebeği hastanede tedavi ederken bir taraftan da anne çocuğa bakamaz diye Sosyal Hizmetler Kurumu’nu bilgilendirdik. O süreçte bebek hastaneden hiç çıkartılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de 1-2 hafta boyunca araştırmasını yaparak bebeğin anneye teslim edilebileceğine dair yazı yazdı. O nedenle bebeği annenin yanına aldık. Tam annesine teslim edip taburcu edeceğimiz sırada bebeğin ateşi çıktı. Bu kez tedavisi 15 gün daha uzadı. Bebek toparlanmaya başladı. Görevli arkadaşlarımız çocuğun burnunda kanama görünce anneye 'ne yaptın?' diye sormuş, o da bebeğin burnunu silerken ıslak mendille çizildi demiş. Bunlar bizim şüphemizi iyice artıran gelişme oldu." dedi.

"KOLUNDA ŞİŞLİĞİ GÖRÜNCE POLİSE HABER VERDİK"

Bebekte huzursuzluk gördüklerini belirten Doç. Dr. Aydemir, şu bilgiyi verdi: "Yağmur Naz bebek, sürekli ağlıyordu. Hastalığının dışında bir şey olduğu kanısına vardık. Önce damar yolu takarken kolunun altında şişliği fark ettik, sonra kırık ve çatlaklarla karşılaştık. Travmaya yönelik bütün tetkiklerini yaptık. Kollar ve kaburgalar kolay kırılacak şeyler değil. Bu kırık ve çatlaklar bebekte haliyle ciddi ağrı ve huzursuzluğa yol açıyordu. Bebeğin kırık yerlerine alçı yapıldı. Zaten beynindeki ameliyattan dolayı enfeksiyon şüphemiz vardı. Şu an belirgin bir şeyi yok. Göbeğinde göbek fıtığı var. Göğüs kemikleri çatlak olduğu içinde bir miktar oksijen alıyor. Bizim bebeğe tıbbi desteğimiz sürüyor. Beyninde problem olan bir bebekti ama bu son olanlar da bunun üzerine hayati risklerini arttırdı. Bebekle ilgili tedavi sürecini en güzel bir şekilde devam edeceğiz."

Anne Makbule A, soruşturma kapsamında dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Editör: TE Bilisim