Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde böbrek yetmezliği tanısı konulan inşaat işçisi Hacı Duran Parlak, annesinden nakledilen böbrekle hayata tutundu.

    İlçede inşaat işçisi olarak çalışan 3 çocuk babası Hacı Duran Parlak’a (37), 2 ay önce Akdağmadeni Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Parlak, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptırdığı tetkiklerinden sonra böreklerin tamamen iflas ettiğini nakil ya da diyalize bağlanması gerektiğini öğrendi. Bunun üzerine anne, baba ve birinci derece yakınlarının doku uyumu test edildi. Yapılan testte annesinin böbreğinin kendisine uyumlu çıkması üzerine fedakar anne Fatma Parlak (68) böbreğini oğluna verdi.

    Hacı Duran Parlak, sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, "Allah’a şükür sağlığıma kavuştum. Biraz enfeksiyon riskim var. Şuanda onun tedavisi sürüyor. Bir iki aya kadar inşallah normal hayatıma döneceğim. Bu durum başıma geldiğinde ne yapacağımı şaşırmıştım. Çok zor bir karardı benim için. 3 çocuğum var ve maddi açıdan başka yerden gelen bir gelirimiz yok, sadece benim inşaatlarda çalışmamla evimizin geçimini sağlayabiliyorum. Annemden Allah razı olsun doktorların böbreğime anneminki uygun dediğinde hiç tereddüt bile etmeden kabul etti. Annem 68 yaşında olduğu için bende çok korktum sağlığında sıkıntı olur diye. Fakat şuan Allah’a şükür herhangi bir sağlık sorunumuz yok. Annem benim için canını hiçe sayarak böbreğini verdi. Kutlu Doğum Haftası'nı idrak ettiğimiz bu günlerde Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa (sav) ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ sözü aklımdan hiç çıkmıyor. Bizim için çocuklarımız nasıl kıymetli ise anne ve babalarımız içinde biz öyle kıymetliyiz. Rabbim anne ve babamıza bakan nesiller hayırlı evlatlar yetişmesini nasip etsin." diye konuştu.

    Anne Fatma Parlak, oğlunun böbreğe ihtiyacı olduğunu öğrendiğinde büyük bir üzüntü yaşadığını söyledi. Anne Parlak, "Oğlumun durumunu öğrendiğimde çok büyük acı çektim. O benim yavrum. Ciğerimin bir parçası tek o iyileşsin benim bütün organlarımı alsınlar. 3 torunum var. Onların üzüldüğünü ağladığını görmek ölümden acı geldi bana. Oğluma böbreğimi verdim. Rabbime şükürler olsun şuan her hangi bir sağlık sorunumuz yok inşallah en kısa sürede oğlum tekrar eski sağlığına kavuşacak. Eğer bizim gibi böyle sağlık sorunu olanlar varsa hiç tereddüt etmeden korkmasınlar organ bağışında bulunabilir." tavsiyesinde bulundu.

    Duran Parlak’ın çocukları Nagehan ve Muhammed Parlak’ta babaları için çok dua ettiklerini, babaannesinin böbreğini vermesiyle tekrar sağlığına kavuştuğu için mutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim