AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Trafikten Sorumlu Antalya İl Emniyet Müdür Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, Güllük Caddesi’nden nehir geçen proje önerdi. Benzer uygulamaların ABD, Miami ve Seul’de yapıldığını aktaran Aktuğ, söz konusu projeyle şehrin çehresinin değişeceğini söyledi.

Antalya Kent Konseyi’nde toplum ve çevre çalışma gruplarına, ulaşımla ilgili bir sunum yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Aktuğ, şehirlerin, araçlar için değil, insanlar için planlanması gerektiğini ifade etti. Güllük Caddesi ve Kaleiçi ile ilgili birtakım önerilerde bulunan Aktuğ, Güllük’te yapılan çalışmaları beğendiğini söyledi. Ancak söz konusu caddeden nehir geçmesini hayal ettiklerini ifade eden Aktuğ, “Neden böyle olmasın. İmkansız gibi görünüyor ama yeter ki bunun yapılabileceğine inanılsın. ABD, Miami ve Seul’de yapılmış düzenlemeler var.” dedi.

Şehir merkezinde ‘çekim merkezlerinin oluşturulması’ için 1980’li yıllardan beri konuşulduğunu açıklayan Aktuğ, ortasından nehir geçen Güllük Projesi'nin, Antalya’ya, markalaşma anlamında önemli bir değer katacağını vurguladı.

Avrupa’daki trafik uygulamalarında, öncelikle insanların düşünüldüğünü ifade eden Aktuğ, “Araçlar hızlı gitsin diye bir kaygıları ve dertleri yok. Toplu taşımaya ne kadar çok önem verirseniz, bu sorunu da o kadar çok rahat çözüyorsunuz. Planlamalarda önceliği araçlara verdiğiniz zaman, sürekli sıkıntıyla karşı karşıya kalıyorsunuz, geçici çözümler oluyor ama onlar da 7-8 yıl sonra tekrar çözümsüzlük olarak önünüze geliyor. Bir kenti yayalaştırdığınız zaman sosyal ve ekonomik yönden önemli etkileri de olabiliyor. Ticaret hacmi artıyor, insanların daha fazla sosyalleşecekleri alanlar oluyor. Daha sağlıklı bireyler yetişiyor. Bu yerler, vatandaşlar ve turistler için önemli bir çekim merkezi oluyor.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim