Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yoksul kadınlara verilmek üzere özel bir kredi kartı projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (AGİDER), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Girişimcilik Haftası dolayısıyla düzenlediği kahvaltıya katılan Akaydın, belediyenin kadınlara yönelik projelerini anlattı. Söz konusu projeler içerisinde en çok ‘Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor’ ve ‘Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor’un beğenildiğini aktaran Akaydın, “Çoğunluğunu ev hanımının oluşturduğu bu kadınlar ikinci kitaplarını çıkarmasının yanı sıra üçüncü tiyatro oyunlarını sahnelemeye başladı.” dedi.

Girişimci kadınların özellikle eğitimsiz ve yoksul kadınlara yönelik projelerine ortak olmaya hazır olduklarını açıklayan Akaydın, “Belediye olarak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. İstanbul’da Bakırköy Belediyesi söz konusu projeyi yürütüyor. Yoksul kadınlara özel bir kredi kartı vermeyi planlıyoruz. Nakdi para yardımının onur kırıcı olduğunu düşünüyorum. Sadece kadına vereceğimiz kredi kartıyla belirli ürünleri satın alabilecek. Bunu sınırlamamızın nedeni ise kocalarının o kredi kartıyla sigara, alkol gibi ürünleri almasını engellemek. Bu proje üzerinde çalışıyoruz.” diye konuştu.

Günseli Akaydın’ın da katıldığı program sonunda AGİDER yöneticileri, Akaydın çiftine plaket ve çiçek verdi.

Editör: TE Bilisim