Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir apartmanın bahçesinde bulunan baz istasyonu mahkeme kararıyla kaldırıldı.

2 yıl önce Kurtuluş Mahallesi Yavuz Selim Caddesi Yalabık Apartmanı'na bir GSM şirketi baz istasyonu kurdu. Mahalle sakinleri baz istasyonu kaldırmak için hukuk mücadelesi başlattı. Nazım Yanmaz, Mehmet Çağlar, Tamay Çakmak, Bilal Keskin ve Ünal Şen’in sağlıkların olumsuz etkilediği ve baz istasyonunun faaliyetini durdurmasına ilişkin Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 03 Mart 2010 tarihinde dava açtı. Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, mahalle sakinlerinin başvurusunu haklı bularak baz istasyonunu kaldırılmasına karar verdi.

Baz istasyonu sahibi gsm şirketi Polatlı 2. Asliye hukuk mahkemesinin aldığı kaldırma kararını temyize götürdü. Temyiz makamı Yargıtay, Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı kaldırma kararını onadı. Apartman bahçesindeki baz istasyonu gsm şirketi tarafından kaldırıldı.

Türkiye Tüketici Hakları Derneği Polatlı Şube Başkanı Hasan Akma n, baz istasyonun sökülme kararının Polatlı’da ilk olduğunu söyledi. Akman, "Bu apartmanda üç tane baz istasyonu var. Bir tane sığınakta, bir tane çatı da. Çatıyı daha önce mahkeme kararı ile kaldırtırdık. Dolayısıyla bu mahalle halkını davranışlarından dolayı kutluyorum. Ve ayrıca tüm vatandaşlarımıza bu Yargıtay kararanın tüm Türkiye genelinde emsal teşkil edeceğinden mahkemeye müracaat etmelerini öneriyorum." dedi.

Mahalle sakini vatandaş, GSM baz istasyonu kurulduğu günden bugüne uyku problemi taşıdıklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim