Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Ayvanat Mahallesinde alt yapı olmaması nedeniyle bir apartmanın kanalizasyon suyu sokağa akıyor. Sokakta açılan çukurda biriken atık su kot farkından dolayı tekrar apartmanın bodrum katını dolduruyor. Apartman ve mahalle sakinleri çevreye kökü koku ve mikrop saçan sorunun giderilmesini istiyor. İlçe belediyesi sorumluluğun ŞUSKİ'de olduğunu söylerken ŞUSKİ ise belediyenin çözmesini istiyor.

Ayvanat Mahallesin 27 sokakta bulunan apartmanın kanalizasyonu 10 metre ilerde bulunan üstü açık bir dereye bağlandığını iddia eden bina sakinleri binanın dereye göre alçakta kalması nedeniyle kanalizasyon atıkları geri gelip binanın bodrum katına doluyor.
Bodrum katı kanalizasyon atıkları nedeniyle mikrop yuvasına dönen apartmanda kötü koku ve haşerelerden geçilmiyor.

Bina sakinleri bodrum kattaki atığı boşaltmak için binanın önüne 5 metre uzunluğunda 1 metre derinliğinde bir çukur kazıp dinamo vasıtasıyla da atık kanalizasyon suyunu bu çukura boşaltıyor.

Etrafı ve üstü açık kanalizasyon çukurunun çevresinde çocuklar oynuyor. Bina sakinleri defalarca durumu belediyeye bildirdiklerini ama herhangi biz çözüme ulaşamadıklarını söyledi. Çocuklarının açılan kanalizasyon çukuruna düşmesinden korkan anneler çevrenin pislik içinde olduğunu, kötü koku yayıldığını aktarıp, "Çocuklarımız hastalanmakta. Burayı bir an önce yapmalarını istiyoruz." dediler.

Bina sakini Ahmet Çiftel ise binanın kanalizasyon borusunun kanala bağlanmadığını, pis suların bodruma geri geldiğini belirtip, "Bizim, çocuklarımızın, yaşlıların herkesin sağlığı tehdit altında" dedi.

Mahalle Muhtarı Habbeş Akgül de mahallede bu tür sorunların sık sık gündeme geldiğini belediyelerin yeterli hizmet vermemesinden yakındı. Muhtar Akgül, "Şuanda Siverek Urfaya bağlandığı için köy haline gelmişiz. Bu sorunlar sürekli gündeme geliyor. Siverek Belediyesi topu ŞUSKİ'ye atıyor. ŞUSKİ belediyeye topu atıyor. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz." dedi.

Ötey yandan ŞUSKİ yetkilileri bodrum katların kanala bağlantısının yapılamayacağını, bodrum katlarının kot farkından dolayı vatandaşların pompa yardımıyla bodrum katlarında biriken suyu mevcut kanala bağlayarak tahliye etmeleri gerektiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim