Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 MHP’nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrı AKP’yi MHP’ye yakınlaştırırken, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve CHP’yi rahatsız ediyor. HDP ve sol camiaya yakın 200’e yakın gazeteci bir imza kampanyası başlatarak, çözüm sürecinin devam etmesini, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin sonlandırılmasını istedi. Ermeni gazeteci Tatyos Bebek, savaş ihtimallerinin yeniden gündemde olduğunu iddia ederek, ‘’Her gün Suriye ile ilgili yeni haberler duyuyoruz. Asker sevkiyatı ve askeri hareketlilik ile ilgili haberler gerginliğimizi artırıyor. Suriye’ye askeri müdahale aslında IŞİD’e karşıymış gibi yapılarak aslında PYD’ye ve kurulan kantonal sisteme karşı yapılacağı açıktır. Bizler çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz. Çözüm sürecinin en önemli aktörü Abdullah Öcalan’la görüşmeler haftalardır yapılamıyor.  Uygulanan tecritin son bulmasını istiyoruz’’ diye konuştu.



ÇÖZÜMÜN İNTİHARIDIR

BDP Eski Milletvekili Ufuk Uras da, HDP’nin bir an önce Abdullah Öcalan ile görüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Dolmabahçe mutakabatına ihanetin bedelini seçimlerde gördük. Abdullah Öcalan ile haftalardır görüşmeler sağlanmıyor. Uygulanan tecrit politikasına son verilmeli. 200’e yakın gazeteci çözümün devamı ve Abdullah Öcalan için imza kampanyası başlattı. Olası bir AK Parti MHP koalisyonu çözümün intiharı olur’’ şeklinde konuştu.

BAHÇELİ’YE UYGULANSIN

İmza kampanyasının basın toplantısında konuşan Marksist yazar Şenol Karakaş, çözüm süreci ile ilgili kaygıların giderek yükseldiğini ifade ederek, “Dolmabahçe’de açıklanan mutabakat metnine uygun davranılmadı. Çözümün mimarı barışın kahramanı(!) Abdullah Öcalan’dan 4 aydır tek cümle alamadık. Barışın devamı ve kalıcı barışın sağlanması için Öcalan’a uygulanan tecritin son bulması gerekiyor. Öcalan’a uygulanan tecrit kalksın Devlet Bahçeli’ye uygulansın’’ dedi.

SÖZDE BARIŞ MİTİNGLERİ

HDP’li Ufuk Uras, HDP’nin birçok ilde ‘Barış Mitingleri’ düzenleyeceğini belirterek, ‘’HDP barışın teminatıdır. İmralı barış adasıdır. Barışın kalıcılığı için İmralı’ya uygulanan tecritin kaldırılması gerekiyor. HDP, çözüm sürecini ve Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasını gündemde sıcak tutmak için mitingler düzenleyecek’’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim