Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Suudi Arabistan’da uyuşturucu baskını sonrasında tutuklanan ve hakkında idam cezası verilen Hataylı Garson Ali Ahmet Ağırdaş’ın idam hükmünü uygulayan Suudi Arabistan hükümeti cenazeyi halen Ağırdaş ailesine teslim etmedi. Ağıtlar yakarak oğlu Ali Ahmet Ağırdaş’ın fotoğrafına sarılıp öpen anne Hindiye Ağırbaş, cenazenin kendilerine teslim edilmesini istedi.

2006 yılında çalışmak için gittiği Suudi Arabistan'da uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesi ile tutuklanan ve idama mahkum edilerek 20 Kasım tarihinde infazı gerçekleşen Ağırdaş'ın Harbiye Mahallesi'nde oturan ailesinin evinde hüzün hakim. Bir yandan taziye ziyaretlerini kabul eden Ağırdaş ailesinin gözü yolda. Çünkü oğullarının cenazesinin teslim edilmemesi ailenin acısına acı katıyor. Arapça ağıtlar yakan Anne Hindiye Ağırdaş yetkililere seslenerek oğlunun cenazesinin kendilerine teslim edilmesini istedi.

"BİZE KARDEŞİMİN İDAM CEZASININ KALDIRILDIĞI SÖYLENMİŞTİ"

Kardeşinin 8 yıl önce Suudi Arabistan'a çalışmaya gittiğini ancak uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 2007 yılında tutuklandığını ve idam cezasına çaptırıldığını hatırlatan Abla Ceyhan Ağırdaş, "Bana kardeşimin idam cezasının kaldırıldığı söylendi ama öyle değilmiş haberimiz yoktu kardeşimin idam edileceğinden." dedi.

Kardeşi hakkında verilen idam kararının kimseye haber verilmeden gerçekleştirildiğini anlatan Abla Ağırdaş şöyle konuştu: "Kardeşimin idam cezasının kaldırıldığı söylenmişti. Kardeşimle idamından bir gün önce annem, ağabeyim görüşmüş. Bizlere sürekli cezasının az kaldığını, eve döneceğini söylüyordu. Ama bir anda televizyonlardan kardeşimin idam edildiği haberiyle yıkıldık. Ne olduğunu bile anlamadık. Kardeşimin kurtarılması için her yere başvurduk, her kapıyı çaldık. İlgileniyoruz denilmesine rağmen kardeşim idam edildi. Dirisi gelmedi bari ölüsünü istiyoruz. Cenazenin teslim edilmesi için konsolosluğa başvurduk, bize bekleyin dendi. Ama idamın üstünden bir hafta geçti, halen cenazesi yok. Annemin tek isteği, dirisini alamadığımız kardeşimin cenazesini almak. En azından kardeşimin bir mezarı olsun istiyoruz."

Oğlunun ölüm haberini çalışmak üzere gittiği Libya’da öğrenen Baba Ahmet Ağırdaş da oğlunu 9 yıldan beri görmediğini ve aldıkları haber ile yıkıldığını söyledi. Oğluyla telefonla görüştüğünü anlatan eden baba Ağırdaş, oğlunun kendisine cezasının bitimine üç ay kaldığını ve kendisinden sürekli dönüş biletini almasını istediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim