Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
Kırıkkale Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18 kilo saf eroin ve 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Emniyetten yapılan açıklamada, Kırıkkale’de son bir yılda 2 ton esrar ve 600 bin kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

    Bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Van’dan İstanbul’a gitmekte olan aracı çevre yolunda durdurdu. Bölge Trafik Amirliği'ne getirilen araç burada aranmaya başlandı. 'Leydi' adlı narkotik köpeği aracın benzin deposunda saf eroine rastladı. Aracın benzini boşaltılarak aramaya devam edildi. Yapılan çalışmalarda benzin deposunun özel bölmelerine gizlenmiş 20 adet pet şişelerin içine konulmuş eroine rastlandı. Amca çocukları oldukları söylenen N.G (33) ve Y.G (32) adlı zanlılar emniyette getirildi. Yapılan sorgunun ardından adliyeye çıkartıldı.

    EŞYA ARACINDA BULUNDU

    Başka bir ihbarı değerlendiren ekipler, çevre yolunda yük eşyası taşıyan bir aracı durdurdu. Araç içinde yapılan aramalarda 50 bin paket kaçak sigaraya rastlandı. Araçla birlikte N.A ve E.D., adlı zanlılar, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Yapılan sorgularının ardından adliyeye çıkartıldı.

    KOM’un büyük bir başarıya imza attığını açıklayan Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Kırıkkale’de son bir yılda 2 ton esrar ve 600 bin kaçak sigara elde edildiğini belirten Kartal, “Kırıkkale 43 ilin bağlantı noktasında bulunuyor. Kaçakçılar çevre yolundan geçmek zorunda kalıyor ve bizde yakalıyoruz.” dedi.

    Emniyet Müdürü Kartal, sokak satıcılarına da göz açtırmadıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim