İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Afyonkarahisar’da evde sağlık hizmetleri araçlarıyla evlerinden toplanan hastalara araçlarda oy kullandıran sandık görevlileriyle MHP’liler arasında arbede yaşandı.

Oy verme işleminin sürdüğü Selçuklu İlköğretimi Okulu'nda MHP’lilerle sandık görevlileri arasında tartışma yaşandı. Okula gelen ve yukarıya çıkamayacağı iddia edilen yaşlı bir seçmen için sandık başkanının bir görevliyi oy pusulasıyla aşağıya göndererek oy kullandırdığı sırada bunu gören MHP İl Başkanı Raşit Demirel’in de aralarında olduğu grup, duruma müdahale etti. Sandık görevlileri ile partililer arasında tartışma ve sonrasında arbede yaşandı. Partililer, “Bunu hep yapıyorsunuz, gidip AKP’ye bastırdınız açın oy pusulasını” diyerek sandık görevlisine tepki gösterdi. MHP’liler oy pusulasını görevlinin elinden alarak suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, devletin evde sağlık hizmetleri veren araçlarıyla hastaların evlerinden alınıp okullara getirildiğini ve araçların içinde oy kullandırıldığını söyledi. Bunlara müdahale ettiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Demirel, “Devletin aracıyla getirdikleri hastaları araçların içinde oy kullandırılıyor. Ancak, biz müdahale edince hastalardan bazıları yürüyerek sandığa gitti ve oy kullandı. Bu konuda takipçiyiz.” dedi.

MÜHÜRSÜZ ZARFLARLA OY KULLANDIRDILAR

Öte yandan Namık Kemal İlköğretim Okulunda oy pusulalarında mühür skandalı yaşandı. Oy verme işleminin devam ettiği sırada pusulalarının konulduğu zarfın üzerinde mühür olmadığı tespit edildi. Parti müşahitlerini itirazı üzerine 1183 sayılı sandıklar ilgili tutanak tutularak İl Seçim Kuruluna haber verildi. Gelen görevli ve hakimler olayı inceledi. Oy verme işleminin devam ettirileceği, mühürsüz zarflarla ilgili ilerleyen saatlerde karar verileceği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim