Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Manisa'da geçen hafta beş, bugün de altı dernekte arama yapan polise bu izinleri, iki hakim bir hafta arayla ve neredeyse noktası virgülüne kadar aynı kararların altına imza atarak verdi.

Geçen hafta savcılığın talebi üzerine Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği, "makul şüphe" gerekçesiyle beş dernekte arama ve el koyma için izin vermişti. Bugünse Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliği, yine savcılığın talebiyle ve "makul şüphe" gerekçesiyle altı dernekte arama yapılması için izin verdi. İki hakimliğin kararlarının, neredeyse harfine, noktasına virgülüne kadar aynı olduğu görüldü. Tek farklılık hakimlerin isimleri, tarihler, arama yapılacak derneklerin isimleri ve adresleri oldu.

ARAMA KARARI VEREN MAHKEME İTİRAZ MERCİİ

İlk arama ve el koyma iznini 2. Sulh Ceza Hakimi Murat Işık verirken ikinci kararın altına ise 1. Sulh Ceza Hakimi Fatma Davran imza attı. Kararlarda, 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı için itiraz merciinin 1. Sulh Ceza Hakimliği, 1 Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz merciinin ise 2. Sulh Ceza Hakimliği olduğu belirtildi.

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘sulh ceza hakimliklerinin Hizmet Hareketi’ne yönelik operasyonlar için kurulduğunu itiraf etmişti. Ordu mitinginden dönüşte hükümete yakın gazetecilere konuşan Erdoğan, planlanan operasyonlarla ilgili, “Şimdi yargı süreci başlıyor, sulh ceza hakimleri götürecek.” demişti. Sulh ceza hakimlikleriyle ilgili düzenleme Köşk’te onay beklerken de, “Bir proje geliştiriyoruz. Binlerce dava açılacak.” demişti.

Editör: TE Bilisim