En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Mevlana Değişim Programı'nın ilk uygulayıcısı olan Ardahan Üniversitesi, ilk doktora öğrenci değişimini de bu programla gerçekleştirdi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Kafkasya Üniversiteler Birliği protokolüne imza attığı günden itibaren öğrenci ve akademisyen değişimlerini gerçekleştirmede öncü olma özelliğini koruyor.

Daha önce lisans düzeyinde birçok öğrencisini Mevlana Değişim Programı kapsamında yurt dışına gönderen ARÜ, bu kez de değişimlerini lisansüstü düzeyde gerçekleştirdi. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi olan Samet Azap, bu kapsamda bahar döneminde 6 ay eğitim görmek üzere Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’ne gönderildi.

ARÜ Araştırma Görevlisi Samet Azap, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı’yı makamında ziyaret ettiğini ve beraberinde götürdüğü hediyeleri Rektör Balcı'ya takdim ettiğini belirtti. Azap, Rektör Sabahattin Balcı’nın kendisine teşekkür ettiğini ve Ardahan’ın resimlerini içeren 2013 yılı takvimine baktığında duygulandığını söyledi.

        Azap, Rektör Balcı’nın, “Aslen Ardahanlıyım ancak 1966’dan beri Ardahan’a gitmek nasip olmadı, bir vesileyle Ardahan’ı ve iyi bir arkadaşım olan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı ziyaret etmek isterim. Ardahan Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen çok önemli işlere imza attı. Bu başarılarından ve Ardahan’ın gelişimine katkılarından dolayı başta Prof. Dr. Ramazan Korkmaz olmak üzere tüm idareci ve öğretim üyelerini kutluyorum.” sözleriyle duygularını dile getirdiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim