Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Çin, Japon ve Güney Koreli turistlerin Antalya'da kültür ve arkeoloji turizmine ilgilerinin her geçen gün arttığını bildirdi.

    Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistlerin Avrupalı, Rus ve İskandinavlar gibi deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmediğini belirten Arıcı, tatil tercihlerini kültür ve arkeolojik kültürel varlıkları tanımaya yönelik olduğunu kaydetti. Arıcı, yaptığı açıklamada, 2013 yılında ülkeye ve Antalya'ya kültür ve arkeoloji turizmi için gelen Çin, Japon ve Güney Koreli turistlerde yüzde 10'luk bir artış beklediklerini söyledi. Uzak Doğulu turistlerin ülkeye daha fazla gelmesi için Pekin, Tokyo ve Seul'da özel tanıtım yaptıklarını belirten Arıcı, Çinli, Japon ve Güney Koreli turistlerin başta İstanbul olmak üzere Kapadokya ve Antalya'ya ilgisinin her geçen gün arttığını kaydetti. Arıcı, "Çin, Japon ve Güney Koreli turistler kültür, arkeoloji ve doğal güzellikleri görmek için geliyor. Özellikle Japon ve Güney Koreliler UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer alan antik kentlere özel ilgi gösteriyorlar. Antalya'da çok sayıda antik kent olması Çinli, Japon ve Koreli turistler için cazip alan. Kaş'ın Kınık beldesinde bulunan ve UNESCO korumasında olan Letoon ve Xanthos Antik Kent bölgede kültür turizminin canlanması için avantaj. Bunun yanında Side, Perge, Olympos, Termessos, Myra, Selekueia ve Selge antik kentleri artı değer. Manavgat, Kaş, Alanya, Korkuteli, Akseki, Demre, Finike, Elmalı, Gündoğmuş ve İbradı kültür turizmi için Antalya için çok önemli değer. " diye konuştu.

Arıcı, yıllık 150 bin Güney Kore, 102 bin Çinli ve 190 bin Japon turistin Anadolu'da kültür, arkeoloji, UNESCO koruması içinde olan antik kentler, doğal güzellikler ve inanç turizmi kapsamında tatil yaptıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim