İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Hakkari Otluca Dağ Komando Tabur Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken, terhisine 58 gün kala tartıştığı silah arkadaşı tarafından piyade tüfeğiyle vurulan Piyade Er Ahmet Demir (21), memleketi Gaziantep’in Araban ilçesinde toprağa verildi.

Sabah erken saatlerde Hakkari’den memleketine getirilen Demir’in cenazesi Araban Devlet Hastanesi morguna konuldu, daha sonra da ailesine teslim edildi. Küçüklü köyüne götürülen cenaze önce baba ocağına getirildi. Oğullarının cenazesini evlerinin önünde karşılayan anne Rahime ve baba Ali Demir, yakınlarıyla birlikte uzun süre gözyaşı döktü. Köy mezarlığına askerlerin omzunda getirilen Demir’in naaşı, burada İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç tarafından kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde dualarla toprağa verildi.

Oğlunu davul ve zurnalarla vatanini görevini yapmaya uğurladığını söyleyen baba Demir, ’’Oğlumun terhisine 58 gün kala, sağ salim vatani görevini bitirip dönmesini beklerken, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Küçüklü köyündeki evime gelerek vefat haberini verdi. Oğluma şehitlik verilmedi, askeri tören yapılmadı. Askeri üniforma içinde vatani görevini yaparken bir başka asker tarafından piyade tüfeğiyle vurularak öldürülen ve şehitlik verilmeyen 21 yaşındaki oğlum Ahmet Demir’e şehitlik verilmesi için avukatlar tutarak tüm yasal yollara başvurup mücadele edeceğim.” dedi.

Editör: TE Bilisim