TBMM Adalet Komisyonunda benimsenen Hukuk Uslulü Muhakemeleri yasa tasarısı ile artık izinsiz okul, kurs dershane açmak suç olmayacak. Yeni tasarı ile eğitim kurumu açan veya işleten kişilere verilen hapis cezası kaldırılıyor.

Yasa yürürlüğe girdiğinde, TCK’da yer alan ”Kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açan veya işleten kişilere verilen üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesini” öngören madde yürürlükten kaldırılacak.

Komisyonda bilgi veren, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kenan Özdemir, bu tasarının, kanunlarda yapılan değişikliklerden sonra uygulamada ortaya çıkan sorunların çözümü ve revizyon amacıyla yapıldığını savundu.

“PKK DA OKUL AÇAR”
CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz, yapılan değişiklik ile, tarikat, cemaat ya da PKK’nın denetimi altında okul kurulabileceğini iddia etti.

Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü

Yılmaz “Türkçe’nin dışında başka dilde eğitim yapılamaz hükmü de geçersiz sayılacak” dedi. CHP’li Turgut Dibek de, “Bekir Bozdağ, tekke ve zaviyelerin açılabileceğini söyledi. Şimdi bu değişiklik ile onun önü mü açılıyor?” diye sordu.

AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise, ”Tekke ve zaviyeler açılacakmış gibi konuşmalar yapıldı. Durum böyle değil, bizim derdimiz okul kapatmak mı yoksa insanları hapse atmak mı? Hangimiz yasal olmayan okula evladımızı göndeririz. Bu çağda hala hapis cezası demek yanlış” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim