Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
24 Ocak 1993'te Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu, Artvin Valiliği önündeki Atatürk anıtında toplanan vatandaşlar tarafından anıldı.

Artvin CHP İl Örgütü ve gençlik kollarının organizasyonu ile Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan ve Abdi İpekçi anıldı. Organizayona Artvin CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, İstanbul CHP Milletvekili ve Eski Müftü İhsan Özkes ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programında konuşan Artvin Milletvekili Bayraktutan, "Uğur Mumcu'yu tanıma onuruna da eriştim. Bugün Uğur Mumcu'nun ölümünün üzerinden 22 yıl geçti. Burada anmakta olan gençlerin çoğu o öldüğünde hayatta değildi. Ama onun ilkelerini en büyük yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli önünde anıyorlar. Ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise " 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' demişti. Gerçekten de sizler Mumcu'yu unutmadınız ve hiç unutulmayacak Uğur Mumcu" dedi.

Uğur Mumcu'nun, 1987 yılında yazdığı Gözlem adlı köşesinden dikkat çektiği 'dinin siyasete ve ticarete alet edilmesi'yle ilgili kesit paylaşan Özkes, "Önlem alınmazsa nerelere geleceğini görmüş. Biz de onun ne demek istediğini bugün daha iyi anlıyoruz. Gerçekten de bugün, o gün Uğur Mumcu'nun dediği 'dinin sahtesi olur mu? Din siyasete alet edilirse sahte olur, ticarete alet edilirse sahte olur' şeklindeki tespiti gerçekten de bugün ortaya çıkmıştır. Din tacirleri, din simsarları bugün kol geziyorlar." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden Kral Abdullah için yas ilan edilmesini de eleştiren İhsan Özkes şunları söyledi: "O kral ki Türkiye'ye geldiğinde Anıtkabir'e gitmiyor. Ama yarıya inmiş bayrağın altında biz Uğur Mumcu'yu anıyoruz. Aslında bu fotoğraf Uğur Mumcu'nun dikkat çektiği, üzerinde durduğu konunun ortaya çıkmış olan algısıdır. Allah aşkına bu Uğur Mumcu ve fotoğrafları burada olan yiğitlerin suçu neydi?"

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan ve Abdi İpekçi fotoğraflarının önüne karanfiller bırakılmasının ardından anma töreni son buldu.



Editör: TE Bilisim