İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Gazeteci Arzu Yıldız, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın Türkiye’de bir şeyleri değiştirmeye çalıştığını ve bugün bunun bedelini ödediğini söyledi. Yıldız, “İstanbul gibi bir ilde mali şube müdürü olursan trilyonları götürürsün ahlaksız bir adam olursan. Yakub Saygılı ‘yolsuzluk dosyasını kapatalım’ dese hem Reza’dan, hem de hükümetten ihya olurdu. Adamın ne mal varlığı var?” dedi.

Mehtap TV’de Gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın sunduğu ‘Akıl Defteri’ne katılan Arzu Yıldız, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. ‘Yolsuzluk operasyonlarını yapan polislerin ve yargı mensuplarının Cemaat mensubu olduğu’ yönündeki iddiaların sorulması üzerine Arzu Yıldız, “Kimin neci olduğundan daha çok yaptığı iş önemli. Yıllardır adliyeye gidiyorum, ben anlayamadım kimin ne olduğunu. Burada şu önemli; böyle bir şey var mı yok mu? Bu adamlar hukuki işlemini yapmış mı yapmamış mı?” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk soruşturmalarını yürüten ve şu an cezaevinde bulunan dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile ilgili görüşlerini açıklayan Yıldız, şöyle konuştu: “İstanbul gibi bir ilde mali şube müdürü olursan trilyonları götürürsün ahlaksız bir adam olursan. Dershaneye falan ihtiyacın yok. Reza Zarrab dosyası geldi bakanının önünde takıldı. Şimdi bu adam tıyneti bozuk bir adam olsa bu dosyayı da götürse ‘ya biz böyle böyle bir şey yaptık, buralarda takıldı, biz bunu kapatalım’ dese bu adam bugün hem Reza’dan ihya olurdu, Zafer’in üç misli rüşvet alırdı bir kere. Hem de hükümetten terfi olarak ihya olurdu. Adamın ne mal varlığı var? Suçlamalar sadece ‘sahte fezleke’ iddiası falan. Kadınların kısır gününde konuşacağı dedikoduları konuşuyorlar. Hukuk bunlarla uğraşmaz, somut şeylerle uğraşmaz. O zaman Yakub Saygılı’nın veya o ekibin öyle bir niyeti olsa inanın bana paraya para da demezdi. Türkiye’de bir şeyleri değiştirmeye çalıştı, onun bedelini ödüyor bugün."

‘GÖRDÜĞÜM KADARIYLA YOLSUZLUK ÇARKI HALA İŞLİYOR’

İktidarın 17-25 Aralık’ı kapatmak için uğraştığını belirten Yıldız, “Aslında çarkın hala işleyip işlemediğine bakmak lazım. Benim gördüğüm kadarıyla işliyor. 6-7 Ekim’de bu kadar insan ölmüşken bunlar tuttular Etiler Polis Okulu’nu kapattılar. Soma’da insanların öldüğü gün Reza Zarrab’ın mal varlığındaki tedbiri kaldırdılar. Şehit haberleri geldiği gün Deniz Feneri sanıklarını tahliye ettiler. Yani insanların acılarını kendilerini kurtarmak için kullanıyorlar. Kimsenin ölümü ya da ülkedeki facia bunların umurunda değil. Onlar hala rantının çarkının derdinde. 27 yaşındaki bir adamın önüne bütün kabine yatıyor. Şamil Tayyar falan ‘ihanet’ diyor. Hırsızlık ihanet değil de onu sorgulamak, ‘gitsin aklansın’ demek mi ihanet?” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim