Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Cumhuriyet kurulurken demokrasi ile kültür seviyesini Cumhuriyetin kuruluş değerlerini, yaşanan tarihi süreci çok iyi anlamak ve analiz etmek şarttır. Bu konuda taşlar yerine oturmadan tarihi süreci o günün şartlarına göre bakmak hüküm vermek gerekir. Osmanlı’nın son döneminde İngiliz esaretinde 4 yılı aşkın İstanbul İşgali ile giren her kurum etkilendi.

İNGİLİZ VE YUNAN'A DİRENMEYİN
Ordu dağıtıldı. Padişah ve Şeyhülislam, tarikat, cemaat ve tekkeler İngiliz mandacısı aynı zamanda kuklası olmuştur. "İngiliz'e Yunan’a direnmeyin" diyen din adamı ve saray var. Ülkeyi Yunan’a mı teslim etselerdi? İşgalde mübarek dini kurumlar alet edilmiş, cehalet ise diz boyu. Okuma yazma oranı dip yapmıştır. Milli mücadele ile Türk milleti ayağa kalktı. İngiliz ve Yunan diz çöktürüldü. Onlar mağlup olup gidince besleme beşinci kol Fetö gibi yapılar onların karargahları olmuştur. Yapılan  operasyonda kantarın ayarı kaçmış olabilir. Ezanın evrensel çağrı olarak genel kabul görmüş Kuran'da ezanın Arapça okunacağına dair bir ayet hüküm var mıdır? Elbette ezanın Türkçe okunması tartışılır Arapça ezan yanında Türkçe de okunsa en azından ezan anlaşılır bir icraat olurdu. Atatürk din düşmanı değil propagandanın kaynağı yabancı istihbarat ağlarıdır. Bu filmler ile hedef ülkenin temellerini dinamitlemektir. T.C'yi sarsmak tasfiye etmek bitirmektir. Atatürk o dönemin Fetö gibi yapılarını tasfiye etti. Bugün Atatürk’ü anlayamayan, mandacı yapıyı tasfiye sebeplerini bilemeyenlerin torunları yarın Fetöyü kahraman ilan ederler.

ATATÜRK'Ü ONLAR ÖLDÜRDÜ
ABD kazanırsa bunu yapacak. Kuran'ı dini kullanılıp onu nasıl kahraman yaparlar? Allah bilir. Atatürk Yunan’ı İngiliz’i yenip Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğu, İsrail'in kurulmasına engel olmak istediği İçin onu mason locaları öldürdü. İnönü ve sonrası ülkeyi dini kullanarak içten kuşattılar ve 15 Temmuz ortaya çıktı. "Maalesef  aldatıldık" itiraflarının hiç bir faydası kalmadı. Bu ülkede asıl zulüm Atsız'a, Türkeş’e yapıldı. Tabutluklara tıkılıp işkence edildi. 12 Eylülde ülkücüleri idam ettiler. Kahramanlar kan kustu ama kızılcık şerbeti içtik dediler.

DİN BASKISI SİNSİ BİR OYUN
Ülkeyi hiç bir uluslararası mahfile gambazlamadılar. Hangi Türk milliyetçisi devlete düşman oldu?  Dini tedrisat baskısı propagandası bir sinsi beşinci kol oyunudur. Devlete ülkeye düşmanlık ABD, AB İsrail komplosudur. Altından dünde bugünde hep iğrenç kaos kargaşa ihanet tezgahı çıkar. Türk milleti birliğin adıdır. Başka Türkiye yok şimdi artık ülkeye sahip çıkma zamanıdır.

Sabri ŞENEL / 13.02.2021

Editör: TE Bilisim