Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Van’ın Başkale ilçesinde 1 hafta önce aynı aşiretten 2 ailenin yaşadığı silahlı olaydan sonra bugün zanlıların ağabeylerinin evinde yangın çıktı, çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi.

Sabah saatlerinde, Başkale’ye bağlı Erenler köyünde yaşanan ölümlü olaydan sonra olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Y.D. ve İ.D.'nin ağabeyleri olan Naci D.’nin evinde bu sabah saatlerinde kimsenin olmadığı bir anda yangın çıktı. Köylülerin yangını fark etmesiyle beraber, durum Başkale Belediyesi itfaiye ekipleri ve jandarmaya bildirildi. Başkale Belediyesi'ne ait 2 itfaiye aracı hemen köye gönderildi. Başkale’de itfaiye ekiplerine yangına müdahale etmek için köye gönderilirken, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ve İl Genel meclis Üyesi Ömer Abi de herhangi olumsuz bir durma karşı köye gitti. İtfaiye ekipleri ve köylülerin desteği ile yapılan çalışmalardan sonra yangın söndürüldü. Başkale Belediyesi itfaiye ekiplerince yapılan kontrollerde yangının elektrik sobasında çıktığı belirtildi.

Olayın olduğu gün silahlı olaya karışan şahısların kardeşleri acil olarak köyden ayrıldıkları için evlerinin sobaları takılı olarak kaldığı iddia edildi. Kimse eve giremediği için evde takılı kalan elektrik sobasının elektrik kontağından dolayı evde yangın çıkardığı iddia edildi. İtfaiye ekipleri ve jandarma evde yaptıkları incelemeden sonra gerekli raporlarını hazırlayacaklarını belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Başkale ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Erenler köyünde 19 Aralık'ta akşam saatlerinde meydana geldi. Aralarında geçmişe dayanan husumet bulunan amca çocukları arasında kavga çıkmıştı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavga, ailelerin diğer fertlerinin de katılması üzerine büyüdü. 3 kişi oldukları ileri sürülen kardeşlerden birinin evden aldığı Kalaşnikof marka otomatik tüfekle ateş açtığı iddia edildi. Açılan ateşle 48 yaşındaki Kadir Deli olay yerinde, kardeşleri 38 yaşındaki Cengiz, 32 yaşındaki Abdulkerim, aynı gün kaldırıldıkları Başkale Devlet Hastanesi'nde, babaları 65 yaşındaki Hıdır Deli ise sevk edildiği Van'da hayatını kaybetmişti. Yaralanan ailenin diğer oğlu 46 yaşındaki Hamit Deli'nin ise Van'daki tedavisi sürüyor.

Editör: TE Bilisim