Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı (TBV), aşırı şeker ve tuz tüketimine karşı eğitim projesi başlattı. Uzmanlar, vatandaşları aşırı tuz ve şeker tüketiminin insan sağlığına verdiği zararlara karşı bilinçlendirecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile TBV arasında bugün imzalan protokol anlaşmasına göre uzmanlar, öğretmenler, öğrenciler ve velileri aşırı tuz ve şeker tüketimine karşı bilinçlendirecek. Protokol anlaşması, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Vakıf Başkanı Timur Erk arasında imzalandı. Proje kapsamında vakıfta görev yapan eğitmen ve böbrek hastalıkları uzmanları belirlenen pilot okullarda, şeker (diyabet) ve yüksek tansiyon (hipertansiyon) gibi hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yollarını vatandaşlara aktaracak.

Protokol antlaşması programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Çocuklarımızın tuz ve şekerin zararlarının farkında olmalarını istiyoruz. Zaten günlük yaşantımızda yediğimiz, içtiğimiz gıdalarda yeterince tuz ve şeker var. Ayrıca almamamıza bir gerek yok. Ben, günlük yaşantımda şeker ve tuzu kestim. Şekeri ve tuzu kesince yiyeceklerin tadını daha iyi alamaya başladım. Bu proje ile çocuklarımıza bu bilinci aşılamak istiyoruz. Artık sofralarımızdan tuzu ve şekeri kaldırıyoruz. Bu konuda okullarda çocuklarımızı eğitime alacağız. Bu bir ders değildir. Bir kampanyanın çocuklarımıza ulaştırılmasıdır.” dedi.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ise “Ülkemizde sağlıksız beslenme ile aşırı tuz ve şeker tüketiminden kaynaklı hastalıklar giderek artıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar bu hastalıkların önlenebilmesi için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinin büyük rol oynadığını gösteriyor. Bizler bu proje ile 10 çocuğumuzun hayatını değiştirsek bile bu çok önemli bir anlam ifade edecek. Çocuklar ailelerinin bilinçlenmesi konusunda da önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle onları çok önemsiyoruz. Sağlık bir toplumun oluşturulması, çocuklarımızın bilinçli olmasına bağlı.” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim