Bugün Ermenistan ve Ermeniler yüz yılın sillesini yedi. Kahraman Azerbaycan ordusu Ermeni’ye haddini bildirdi. İşgal ettikleri Azerbaycan topraklarından it gibi kovuldu. Bugün 28 yıl önce Karabağ’da gerçekleştirilen Ermenilerin yaptığı katliamların, Hocalı soykırımının intikamı alındı. 1918 yılında Guba’da, Bakü’de bir günde yok edilen 17 bin şehidimizin intikamı alındı. Birinci dünya savaşında Erzurum’da, Maraş’ta, Van’da, İstanbul’da yaptıkları canavarlıkların intikamı alındı.

Türkiye ve Azerbaycan, Temmuz ayından bu yana tatbikat ve askeri danışmanlık hizmetlerini yoğunlaştırdı.

Henüz çocukluğunu gençliğini yaşayamamış diri diri derileri yüzülmüş çocukların, karınları deşilen hamile kadınların, diri diri organları testere ile kesilen ve yine diri diri yakılan insanlarımızın intikamı alındı.

Gerçek tehcirin yaşatıldığı bir milyon kaçkınımızın intikamı alındı. Amerika ve Fransa’daki Ermeni diyasporasının beli büküldü. Her 24 Nisanda yalandan ağlama ve sızlamaları da fayda etmedi.

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

Büyük azim, irade ve imanla savaşan Azerbaycan ordusu Ermeni ordusunu perişan etti. Paşinyan’ın Suşa’da halay çekme küstahlığı, tüm dünyaya yaptığı yalvarışları, yakarışları para etmedi.

Karabağ Azerbaycan’dı ve Azerbaycan oldu.

Bugün artık Karabağ’da üç renkli Ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor ve sonsuza kadar da dalgalanacak.

Bundan sonra artık yaraların sarılma zamanıdır. İki milyona yakın soydaşımızın ana vatanları Karabağ’a dönme zamanıdır. Bir tek şey kaldı. O da Aliyev’in yurdu Nahçivan ile Azerbaycan’ın birleşmesidir. Zafer Azerbaycan’ındır. Zafer Türk milletinindir. Zaferimiz kutlu olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Prof. Dr. İbrahim Öztek Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim