Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tartıştığı Uzman Çavuş Mustafa Gürbüz, tarafından tabancayla vurularak öldürülen Uzman Çavuş Hüseyin Canbolat, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde toprağa verildi.

Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda Cuma günü saat 16.30 sıralarında Canbolat ile Gürbüz tartıştıktan sonra birbirlerine tabancayla ateş açtı. Çatışmada her iki uzman çavuş da ağır yaralandı. Uzman çavuşlardan Hüseyin Canbolat, kaldırıldığı Asker Hastanesi'nde kurtarılamadı, Mustafa Gürbüz ise tedavi altına alındı. Fırat Üniversitesi morguna kaldırılarak otopsisi yapılan uzman Çavuş Hüseyin Canbolat Elazığ Asker Hastanesi'nde yapılan törenin ardından ambulansla memleketi Adana'nın Kozan ilçesine gönderildi. Akşam saatlerinde Kozan’a gelen cenaze Kozan Devlet Hastanesi morguna konuldu. Sabah buradan alınan cenaze ilçeye bağlı Akdam köyü Eseler mahallesindeki baba evine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Canbolat’ın annesi 64 yaşındaki Hürü ile eşi Fatma ve çocukları sinir krizleri geçirdi.

Cenazenin eve gelişi sırasında eşi Fatma Canpolat, cenazeyi ayakta karşılarken, "Ben şehit eşi mi oldum. Haberleri seyrederken şehit haberlerinde ailelere üzülürdüm 'nasıl dayanıyorlar' diye şimdi benim başıma geldi. Şimdi beni de mi haberlerde çıkaracaksınız. Allah’ım." diye feryat etti. Açılı eş Canbolat basın mensuplarının soruları üzerine olayı şu şekilde anlattı. "Mustafa Gürbüz’ün eşi Hatice Gürbüz beni tehdit etmeye başladı. Sonra eşine söylermiş ve eşini dolduruşa getirmiş. Onlar sürekli beni tehdit ediyordu. Hatice Gürbüz bana bir kere mesaj göndermişti eşim o mesajı tesadüfen görmüş gidip kocası Mustafa Gürbüz ile görüşmüştü. Benim hakkımda çok dedikodu yaptı. Dedikodularına beni de bulaştırdılar." dedi.

Uzman Çavuş Hüseyin Canbolat gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Canbolat’ın 7 yaşında Hürü isimli bir kızı ve 4 yaşında Muhammet Ali diye bir oğlu olduğu ifade edildi.

Cenaze törenine, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Selahattin Özenli, Kozan Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Bülent Siper, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim