Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Bölücü terör örgütü tarafından başlatılan sözde direniş ve öz yönetim hayallerinin Nusaybin'de hezimet ile sonuçlandığı tespiti yapan askeri kaynaklar, örgüt tarafından son günlerde yapılan açıklamaların da tükenmişliği ortaya koyduğunu ifade etti.

Nusaybin'de operasyonlar kararlılıkla devam ettirilirken, bir yandan da teröristlere teslim olmaları çağrıları yapılıyor. Örgüt üyeleri, teslim olan terörist Zehra'nın deyimiyle 'piyon' olarak kullanıldıklarını biliyorlar ama girdikleri bu yoldan geri dönemiyorlardı. Ancak askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre bölücü terör örgütü Nusaybin'de sona yaklaşıldığını, bir fare gibi kapana kısıldıklarının farkına varmaya başladı.

"BİZ OLSAK ASKERİN KAFASINA SIKARDIK"

Bölgenin ablukaya alındığını, örgüt mensuplarının teslim olmak ya da ölmekten başka seçeneğinin kalmadığını ifade eden askeri yetkililer, örgüt mensuplarına yaptıkları çağrıda, "Dün teslim olan 25 terörist, Kandil'deki terör baronlarının zevkleri için ölümü tercih edeceklerdi. Girdikleri yolun çıkmaz yol olduğunu, devam ettikleri sürece kendi ifadeleri ile öleceklerini anlamışlardı. Bunun üzerine, 25 bölücü terör örgütü mensubu teslim oldu ve devletin adaletine sığındı. Aylardır en yakın silah arkadaşlarını şehit veren kahraman güvenlik güçleri, her şeye rağmen teslim olan teröristlere insanca muamele ettiler. Teslim olan teröristlerden birinin 'biz olsak askerin kafasına sıkardık, oysa asker bizi insanca karşıladı ve insanca muamele etti kendimden utanıyorum' ifadeleri güvenlik güçlerinin insani muamele alanında da eşsiz olduğunu bir kez daha bu sözlerle ispatlamış oluyor" diye konuştu.

DAĞDAKİ TERÖRİSTİN ÖMRÜ 4-5 YIL

Nusaybin ile ilgili tespitlerine devam eden askeri yetkililer, çağrılara rağmen teslim olmayı seçmeyen azılı 5 teröristin dün gece 03.30'de mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "Teslim olanlar, hayatı ve devletin şefkatini seçtiler, diğerleri ise kaçmaya çalıştılar ve öldüler. Kaçmayı başarsalardı da zaten terör örgütündeki ortalama ömürleri 4-5 yıldan fazla değildi, yine öleceklerdi." ifadelerini kullandı.

Askeri yetkililer Nusaybin özelinde yaptıkları tespitlere şöyle devam etti: "26 Mayıs 2016'da örgüt, her ne kadar bölgedeki tüm YPS güçlerini çektiğini duyursa da operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri EYP'ler aynen durmaktadır. Bunların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerekmektedir. Güvenlik güçleri, ilk günden beridir sivil zayiatın olmaması için kendi canları pahasına her türlü tedbiri almış, almaya da devam etmektedir. Halk yanımızdadır ve yanımızda olmaya devam edecektir. Nusaybin farklı bir ilçedir teröristler için veya ilçeydi diyebiliriz. Cizre'den, Sur'dan, Şırnak'tan farklıdır. Nusaybin'de güvenlik kuvvetlerimiz gerçekten çok büyük başarılar elde etmişlerdir.

Nusaybin'de bugüne kadar icra edilen operasyonlarda, 437 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 25 terörist teslim alınmış, 401 barikat kaldırılmış, 37 hendek kapatılmış ve 1027 EYP imha edilmiştir. Operasyonlarda 113 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 4463 adet mühimmat, 19 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 650 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

Bir ilçede daha örgütün hayalleri suya düşmüştür. Özyönetim hayalleri ile sivil halka ve bölgenin gençlerine yaptıkları zulüm nihayet bir yerde daha sona gelmiş gibi görünmektedir. Şehir ve ilçelerde, sivillerin yaşam alanlarında direniş ve zafer bekleyen bölücü örgüt, her bölgede hezimete uğramıştır. Bundan sonraki yeni girişimlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir."Cihan

Editör: TE Bilisim