Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Asker ve askeri helikopterlerin, 112 Acil çalışanları ile koordineli çalışmaları Doğu'da hayat kurtarmaya devam ediyor. 2011 ve 2012 yılı içerisinde Bitlisi il, ilçe, merkez ve köylerde 30’un üzerinde acil riskli hastanın hayatının kurtulmasına vesile olan askeri helikopterler, kar kış demeden köylerde doğum hastalarına, acil vakalara, kardan dolayı ulaşım sağlanamayan birçok köye inerek, hasta vatandaşların imdadına koşuyor.

Kardan, sarp dağlardan ve yağışlardan dolayı araçların ulaşamadığı köylere inerek, 112 Acil ekipleriyle beraber çalışan ve bir çok vatandaşın hayatını kurtaran askeri helikopter, askeri personel ve 112 Acil ekipleri, vatandaşlardan büyük takdir alıyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, elinde patlayıcı patlayan ve parmakları kopan acil hastaya helikopterle müdahale edildi. Bilinmeyen bir nedenle elinde patlayıcı madde patlayan ve parmakları kopan 14 yaşındaki Saffet Bikeç’in kopan parmağına, Tatvan Devlet Hastanesi'nde ilk müdahale yapıldı. Tatvan'da mikro cerrahi uzmanı olmadığından, kopan parmağın biran önce yerine dikilmesi için Bikeç, Elazığ Fırat Üniversitesi'ne sevk edildi. Önceki acil vakalarda olduğu gibi bu acil vakada da askeri helikopter devreye girdi. 14 yaşındaki Saffet Bikeç, kopan parmağı, sağlık ve askeri personelle beraber askeri helikopter tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'nden alınarak, kısa sürede Elazığ Fırat Üniversitesi'ne ulaştırıldı.

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde mikro cerrahi uzmanı tarafından yapılan müdahalenin ardından, 14 yaşındaki Saffet Bikeç’in sağlık durumun iyi olduğu ve iyiye doğru gittiği belirtildi.




Editör: TE Bilisim