DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nce, savcılık talimatı ile askeri liselere giriş sınavı ile ilgili aranan 3 kişinin evlerine operasyon düzenlendi. Polis, yaptığı operasyonlara, iki yurdu da dahil etti. Aranan şahıslardan birisini bulamayan emniyet güçleri, bu şahsı yurtta aradı. Ancak, adı geçen şahsın ne yurt çalışanı, ne yurtta kalan öğrenci olmadığı anlaşılınca yurt bilgisayarına el konulmak istendi. Operasyonu dün 'Fuat Avni' Twitter'dan duyurmuş, 2013 yılındaki askeri lise sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Kayseri'de operasyon başlatılacağını ve gözaltılar olacağını yazmıştı.

Kayseri’de 2013 yılında askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis savcılık talimatı ile 3 kişi ile ilgili ev adreslerine operasyon yaptı. Operasyonda şahıslardan bir kişi ise öğrenci yurdunda arandı. Sabah saatlerinde yurda gelen polis, M.K. isimli şahsın burada olduğunu beyan ederek arama yaptı. Öğrenci yurdunda çalışan personel, yurtta kalan öğrencilerle ilgili kimlik bilgilerine bakıldı. Belirtilen isimde şahsın yurtla bir ilgili olmadığını tespit eden polis, bilgisayarlara el koymak istedi. Yurt avukatı, duruma itiraz etti ve bilgisayarın alınamayacağını belirtti. İtiraz sonrasında polis, bilgisayar harddiskinin imajını aldı.

Yurtla hiçbir alakası olmayan şahsın öğrenci yurdunda aranmasına tepki gösteren Avukat Mahmut Aydın, emniyet güçlerinin kendilerine gelerek 3 kişiyi aradıklarını ve bu kişilerden birisinin şikayetçi tarafından yurdu adres gösterdiğini öğrendiklerini söyledi. Avukat Aydın, şunları söyledi: “Şirkete ait bir erkek öğrenci yurdu müvekkilim. Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekip, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın arama ve el koyma kararı ile yurtta arama yaptı. Aranan 3 kişiyle ilgili müvekkil şirkete ait yurtta kalan öğrenci, idareci olan kişiler değil. Çalışan değil. Öğrenci değiller. Bunlarla ilgili arama ve el koyma kararı var. 3 kişiden birisinin bu yurtta kaldığı iddia ediliyor. Bizim resmi kayıtlarımızda herhangi bir bu kişi yurdumuzda kalmadı. Çalışmadı. Tanınmıyor da. Bununla ilgili memur beyler görevlerini ifa ediyorlar. Biz Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye’nin kontrolünde ve denetimleri sürekli yapılan öğrenci yurdu. Sonuçta her üç ayda bir kalan öğrencilerle ilgili ilçe Milli Eğitim'e liste bildiriyoruz. Hukuksuzluk yok. Ama burada birtakım hukuksuz kişiler, gayri resmi kişiler yurtta kalıyor, bunlarla ilgili işlemler yapacağız düşüncesiyle gelinmiş. Kanuna ve hukuka aykırı herhangi bir şey de bulunmadı. Mevcutta değil. Yurtta yapılan arama ve el koyma hukuksuz bir işlemdir. Delil yok. Basit bir şikayetten ibaret. Burada bu işlem yapılıyor. Şikayetin içeriği boştur. Maalesef diyoruz çünkü içeriğinin dolu olması gerekiyordu. En azından ceza hukuku anlamında içinin dolu olması gerekir. Maalesef içerisi boştur. Maalesef burada bizimle ilgili algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu kabul etmiyoruz ve şikayetlerde bulunacağız.”

Avukat Aydın, idari kasımlarda müdür, müdür yardımcısı ve muhasebe odasında arama yapılarak bilgisayarların imajlarının alındığını söyledi.

Editör: TE Bilisim