YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Amasya’da 15. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemilik eğitimlerini tamamlayan bin 200 erden 161'i, Merzifon Havalimanı'ndan, uçakla Kars’taki birliklerine gönderildi. İlk kez uçağa binen erlerden bazıları büyük heyecan yaşarken, yükseklik ve kapalı alan fobisi olan askerlere sakinleştirici iğne yapıldı.

        Uçak ile Kars’a gidecek askerlerden Muhammet Çolak, iyi bir eğitim alıp, tam bir asker olduklarını vurgulayarak, "Bir an önce yeni birliğime katılmanın heyecanını yaşıyorum. Devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve komutanlarımızın bize değer vererek konforlu ve güvenli ulaşımımızı sağlamalarından dolayı çok mutluyum. İlk kez uçağa binmem nedeniyle biraz heyecanlıyım." dedi.

        Acemi eğitimini tamamladığı Amasya’dan eğitim birliği Kars'a teslim olmak için yola çıkacaklarını ifade eden Mustafa Sefa Aras ise ilk kez bir uçak yolculuğu yapacağı için heyecanlı olduğunu belirtti. Aras, konforlu ve hızlı ulaşım imkânı sağlayan devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Buradan aileme selam gönderiyorum.” diye konuştu.

        Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim ise bin 200 askerin havalimanından 3 gün içinde uçakla usta birliklerine sevkıyatının gerçekleşeceğini kaydetti. Geyim, “Merzifon Havaalanı'nın askerlerimizin güvenli bir şekilde gidişine vesile olmasından mutluluk duyuyoruz.” dedi.

        Er ve erbaşların birliklerine sevkıyatı sırasında, terör örgütünün saldırısı üzerine, Milli Savunma Bakanlığı, THY ile askerlerin havayolu ile taşınması için protokol imzalamıştı. Protokol uyarınca, er ve erbaşlar dünden itibaren birliklerine giderken, dağıtım izninde ve terhislerinde havayolunu ücretsiz olarak kullanabilecek.

Editör: TE Bilisim